Almonte te sterk voor BC Apollo MU20

De meiden U20 van BC Apollo speelden dit weekend een thuiswedstrijd tegen Almonte uit Eindhoven. Allereerst was er goed nieuws van het kledingfront te melden. De meiden speelden hun eerste wedstrijd in de nieuwe tenues. En voorzover bij basketbalkleding van strak kunt spreken…. het zag er strak uit.

Helaas kon nog niet iedereen het nieuwe pak aan want er was minder goed nieuws uit de ziekenboeg. Er zaten bijna meer geblesseerde speelsters in hun gewone kleren op de bank, dan dat er fitte speelsters waren. Dat betekende dat de rest vol aan de bak moest. Er was zeer welkome aanvulling, want Mirte Scheper deed ook weer eens mee.

Almonte nam al snel in de wedstrijd een voorsprong, die opliep tot 11-2. De Apollomeiden waren vastbesloten om niet zo maar weggespeeld te gaan worden en kwamen terug met 5 punten van Linda Polak en vier punten van Sybel Erduran naar 11-13. Ondertussen pakte Andrea Volkers een paar goede rebounds. De rest van de eerste periode werd er prima partij geboden. Stand na de eerste periode 19-21.

In de tweede periode wisselde het spelbeeld. Eerst liep Almonte weg naar 19-28, vervolgens kwamen de Apollomeiden prima terug en namen zelfs brutaal een 32-31 voorsprong. Er waren twee driepunters van Beau Baars en negen punten van Bloeme van der Zwan. Helaas kon het hoge niveau niet vastgehouden worden en werd aan het eind van de tweede periode eigenlijk ook wel de wedstrijd beslist. De ruststand kwam bij 34-46.

Na de rust wist Apollo niet meer dichterbij te komen, ondanks zeven punten van Nienke van Rijn in de vierde periode. Het team was niet compleet en sommige speelsters hadden er gisteren ook al een stevige avondwedstrijd opzitten.

De komende weken zullen vooral in het teken staan van herstel van blessures, pijntjes, kwaaltjes en andere ongemakken. Verder begint de voorbereiding voor de tweede helft van het seizoen. De eerste wedstrijd staat gepland op 8 januari 2012, een thuiswedstrijd tegen Den Helder in de Apollohal.

Namens het hele team wensen wij iedereen vast leuke kerstdagen en een geweldig en sportief 2012.

Scores: Bloeme 17, Linda 13, Nienke 7, Beau en Sybel 6, Nina 4 , Michelle en Andrea 2.