Geen Sintcadeautjes voor BC Apollo MU20 bij Lokomotief

In de voorbeschouwing waren we nog zeer optimistisch, maar gelukkig ook realistisch. BC Apollo was kansloos tegen Lokomotief. In Rijswijk werd het 81-52 voor de koploper van de eredivisie U20. Het verschil werd vooral in de eerste helft gemaakt, want bij de rust stond het 53-22 voor Lokomotief. Iemand die nu heel snel zijn rekenmachine tevoorschijn heeft gehaald, rekent dan uit dat Apollo de tweede helft met 30-28 heeft gewonnen. Dat kwam vooral door een eindsprintje van de Noordhollandse dames. De wedstrijd eindigde met 16 onbeantwoorde punten voor BC Apollo.

Voor het overige was het voor de Apollo meiden vooral een kansloze middag. Afgaande op de groene kopie van de scoresheet, was het vooral achter de feiten en de tegenstander aanlopen. Na de eerste periode stond het al 28-11. In de derde periode duurde het zeven minuten voor de eerste score van BC Apollo wilde vallen. Dat was wel meteen een mooie, want Bloeme schoot er een driepunter in.

In de vierde periode rondde BV Apollo de wedstrijd sterk af. Een aantal goed opgezette aanvallen eindigden in twee driepunters van Linda en scores van Bloeme, Beau en Nina.

Als we bedenken dat BC Apollo uiteindelijk maar zeveneneenhalve fitte speelster had, dan is de einduitslag nog een knappe prestatie. Het veldhospitaal dat BC Apollo U20 heet, kreeg er helaas weer twee bewoners bij. Delicia van West en Zora ter Koele zijn al lange tijd uitgeschakeld. Deze week meldde ook Thelma Grotendorst zich af met een knieblessure. Andrea Volkers is niet fit met een rugblessure en kan slechts met mate spelen. In de derde minuut van de wedstrijd van vandaag kreeg Esmee van Scheppingen een vinger van een tegenstander vol in haar linkeroog. De wedstrijd eindigde voor haar, haar moeder en voor uw vaste schrijver in het Haga ziekenhuis in Den Haag. De gevolgen van deze ongelukkige botsing zijn vooral een blauw oog en een lichte beschadiging van het hoornvlies.

Scores: Linda 14, Beau 9, Sybel 7, Nina, Bloeme en Michelle 5, Nienke 4, Esmee 2, Andrea 1

Door Frank Volkers