BC Apollo MU20 laat Groningen glippen

Dit weekend waren er misschien wel grote ontwikkelingen in de wereld. Er kwam eindelijk misschien een nieuwe regering in België, er werd misschien een voorlopig akkoord bereikt in het conflict tussen spelers en eigenaren in de NBA en…….. de meiden van BC Apollo wonnen bijna hun tweede wedstrijd tegen Celeritas Donar.

Daar leek het in de eerste periode nog niet echt op. De Groningse dames kwamen goed uit de startblokken en kwamen al snel op een 0-12 voorsprong. De Apollomeiden hadden niet veel in te brengen tegen het noordelijke geweld. Bij 5-19 was het genoeg, Sybel Erduran ging zich met de score bemoeien en scoorde zes punten. Stand na de eerste periode was 15-26.

De meiden van Landsmeer en Amsterdam begonnen de tweede periode prima. Linda Polak scoorde meteen vier punten en Groningen was weer in zicht. Bij 20-26 was er een keer balverlies en een schotje van Michelle Feijen viel er net niet in, dus Donar liep weer weg. Stand bij de rust 27-35. Inmiddels had Sybel al 15 punten bij elkaar geschoten.

Apollo voelde dat er meer te halen viel en zo werd misschien de beste periode uit het seizoen gespeeld. Er werd goed aangevallen en ook verdedigend zal het goed in elkaar. Andrea Volkers scoorde zes punten in deze periode en Bloeme van der Zwan en Beau Baars scoorden elk vier punten. En voor iedereen het goed en wel in de gaten had, stond het 49-42 voor BC Apollo. Het was jammer dat de meiden niet door wisten te drukken en de Groningers toch nog dichterbij lieten komen. Stand na de derde periode 49-48 voor Apollo.

In de laatste periode kon het niveau van de derde periode niet worden vastgehouden en Donar wist daar snel van te profiteren. De eerste score van Apollo kwam pas in de zevende minuut van de laatste periode en tegen die tijd was Donar al halverwege de Afsluitdijk. Het werd 49-59 en via 54-67 kwam de 55-69 eindstand op het bord.

Scores: Sybel 20, Linda 12, Andrea 6, Bloeme, Nina en Beau 4, Michelle 3 en Esmee 2.

Door: Frank Volkers

1 thought on “BC Apollo MU20 laat Groningen glippen

Comments are closed.