Debuut Salina Kuiper

Zaterdag speelt ProBuild Lions een thuiswedstrijd tegen Den Helder. Dan zal een nieuwe speelster haar debuut maken: Salina Kuiper, geboren in 1988 te Groningen. Salina traint het hele seizoen al mee met ProBuild Lions, maar heeft in de weekenden verplichtingen waardoor ze niet altijd van de partij kan zijn. Het plan was om pas volgend jaar te gaan spelen, maar gezien het geringe aantal gezonde speelsters waarover ProBuild Lions op dit moment beschikt, zal ze op verzoek van coach Laki Lakner dit seizoen ook zo nu en dan al mee doen.

Salina startte haar carrière bij Celeritudo, maar verhuisde in 2006 op 17-jarige leeftijd naar Texas, USA. Daar speelde een jaar High School-basketball in Brock, om vervolgens gerecruteerd te worden door de University of Denver, een First Division School in de Sun Belt Conference. Dat bleek na twee jaar een beetje te hoog gegrepen, waarna ze terecht kwam bij Regis University, North Texas en in de NCAA Division II. Daar speelde ze twee seizoenen. Ze maakte daar indruk door in haar tweede wedstrijd meteen 26 punten te scoren. In 2009-2010 scoorde ze gemiddeld 12 punten per wedstrijd en in 2010-2011 9.7.

Salina’s specialiteit is haar lengte: 196 centimeter. Dat is dus even groot als Marlous Nieuwveen. Als beide speelsters samen in het veld zouden staan, vormen ze een klassieke twin tower. Coach Laki Lakner vindt Salina Kuiper een goede aanvulling van het team. “Ik verwacht geen wonderen van Salina, maar ik denk dat ze zeker een nuttige bijdrage kan leveren. Op de trainingen doet ze het tot nu toe prima.”