BC Apollo MU20 thuis in Landsmeer

Voor de gemiddelde kalkoen in de Verenigde Staten was het deze week geen goede week. Vandaag (donderdag) is het Thanksgiving Day, de dag waarop men dank zegt voor de oogst en alle andere goede dingen die men heeft ontvangen. Het traditionele gerecht wat daarbij wordt gegeten is de ‘roast turkey’ Op Thanksgiving Day kijkt de Amerikaan naar American Football. Er is een compleet programma in de NFL en je kunt vanaf ’s middags 12 uur wedstrijden kijken..

Misschien wordt het voor de gemiddelde U20 speelster van BC Apollo wel een goed weekeind. De afgelopen wedstrijd tegen Lekdetec Batouwe ging helaas verloren, deze week is er een nieuwe kans tegen Celeritas Donar. De Groningse dames staan ook in de onderste helft van de ranglijst. Dat betekent dat er zeker mogelijkheden voor de Apollomeiden zijn.

We hopen dat het team de weg naar boven gaat vinden. De resultaten waren de afgelopen weken nog niet super. Bovendien werden er wat flinke blessures opgelopen. Zora en Delicia zijn nog even uitgeschakeld met enkelblessures. Er wordt gerevalideerd, de fysiotherapeuten hebben het er maar druk mee, maar het valt nog even te bezien wanneer ze weer aan spelen toe zijn.

Toen Probuild Lions en BC Apollo afspraken om gezamenlijk een meiden U20 team in te schrijven voor de eredivisie, werd besloten om ook een aantal thuiswedstrijden in het Indoorcentrum in Landsmeer af te werken. Aanstaande zaterdag om 17.00 spelen de meiden in Landsmeer. De wedstrijd is meteen een voorprogramma voor de wedstrijd van Probuild Dames 1 tegen Den Helder die om 19.30 uur begint.

Tip voor de echte basketbal liefhebber: Kom dus vroeg naar de hal, kijk naar de wedstrijd van de meiden U20, eet een broodje in de Remise en blijf daarna lekker zitten voor de wedstrijd van Probuild Lions.

Door Frank Volkers