Noordhollands Dagblad: “Weggestuurde basketbalster Demelza ten Caat geeft trainer Laki Lakner gelijk.”

Hoe reageer je als de trainer je zegt dat het ‘einde verhaal’ is? Basketbalster Demelza ten Caat moest deze week haar spullen pakken bij Probuild Lions. Terecht. Vindt ze zelf.

Het plezier was weg, net zoals de discipline. De 21-jarige Demelza ten Caat bekent dat ze niet meer de inzet had, die haar het stempel van groot talent bezorgde. “Gedurende de laatste twee jaar begon het plezier steeds meer af te nemen. Ging met tegenzin naar de trainingen en in wedstrijden gaf ik ook niet alles”, aldus een open en eerlijke Ten Caat.

Daarmee onderstreept ze de woorden van haar trainer Laki Lakner. Die gaf aan dat de speelster drie maanden geleden al te horen kreeg dat ze lichamelijk niet fit genoeg was. “Drie maanden later was er nog niets aan verbeterd”, mopperde Lakner.

Geconfronteerd met die woorden stelt Ten Caat dat Lakner dat inderdaad niet verzint. “Daar heeft hij gewoon geIijk in.”

Geen woedende reactie dus van de speelster die door haar coach werd weggestuurd, maar berusting. “Ik verwijt mezelf dat ik het niet eerder heb aangegeven richting anderen. Mijn medespeelsters zullen het denk ik toch wel een beetje gemerkt hebben. En Laki zit er natuurlijk altijd kort op, die merkt dat snel genoeg.”

Echt aangeslagen was de Helderse na de mededeling dan ook niet. “Ik zag het wel een beetje aankomen. Dit is ook gewoon het beste voor alle partijen”, klinkt het nuchter uit de mond van de oud-speelster van Den Helder en CTO.

De transferdeadline verloopt op 15 december, dus er is nog tijd voor het vinden van een nieuwe club. Maar Ten Caat vindt het wel even ‘mooi geweest’ met het basketbal. “Ik ga me richten op het vinden van een nieuwe studie. Zo zonder motivatie ben ik ook niet niet nuttig voor een ploeg. Ik vind het natuurlijk weI jammer dat het op deze manier eindigt.”

Een groot talent dat op deze manier afscheid neemt: zonde voor de basketbalsport. Hoewel het geen definitief vaarwel is. “Ik neem de rest van het seizoen een break. Daarna zie ik wel verder. Eerst ga ik me bezighouden met andere zaken.”


Door Jeroen Haarsma, Noordhollands Dagblad, 23 november 2011

1 thought on “Noordhollands Dagblad: “Weggestuurde basketbalster Demelza ten Caat geeft trainer Laki Lakner gelijk.”

Comments are closed.