ProBuild Lions neemt afscheid van Demelza ten Caat

Coach Laki Lakner heeft vandaag aan Demelza ten Caat medegedeeld dat de club niet langer van haar diensten gebruik zal maken. Na drie maanden trainen en competitie spelen luidt de conclusie dat speelster en club een slechte match vormen. “Demelza is een groot talent”, dat leidt geen enkele twijfel,” aldus coach Lakner. “Maar om bij ons een succes te kunnen worden, is meer nodig: discipline, inzet en het vermogen je aan afspraken te kunnen houden. Dat misten we bij Demelza. Althans: het is mij en mijn staf niet gelukt haar voldoende bij de les te krijgen. Het zou kunnen dat dit een andere coach, met een andere aanpak, wel lukt. Ik hoop dat voor Demelza en voor het Nederlandse basketball, want zoals gezegd: in potentie is zij een uitstekende en veelzijdige speelster.”

Coach Lakner liet verder weten dat het voor hem een lastige keuze was, ook al omdat hij op dit moment met veel blessures zit en elke speelster kan gebruiken. “Maar ik heb liever een klein team dat echt een team vormt, dan een groot gezelschap met storende factoren”, zo verklaarde de coach. “Als coaches en medespeelsters zich lopen te ergeren, functioneert iedereen minder.”

De coaching staf heeft dit moment voor het afscheid gekozen om Demelza ten Caat nog de kans te geven voor de rest van het seizoen een andere club te vinden. De deadline voor overschrijvingen is door de NBB gesteld op 15 december.

1 thought on “ProBuild Lions neemt afscheid van Demelza ten Caat

Comments are closed.