Thuisnederlaag BC Apollo MU20 tegen Lekdetec

Deze week behaalde coach Mike Krzyzewski zijn 903e overwinning als coach van het college basketbal team van Duke University. Hiermee werd de man die ook bekend staat als “coach K” recordhouder overwinningen in het college basketball.

Het meiden U20 team van BC Apollo deed hun eigen coach K(orf) helaas geen overwinning cadeau. De thuiswedstrijd tegen Lekdetec in de kelder van de U20 eredivisie ging verloren met 46-57. En zoals wel vaker in deze competitiereeks werd het verschil slechts in één periode echt gemaakt.

Deze keer was het de eerste periode waarin het misging voor de Amsterdamse en Landsmeerse dames. Al snel stond er een 0-7 achterstand op het bord en liepen de Bemmelse dames door naar 3-12, voordat Nina Burgert (prima wedstrijd met 16 punten) en Bloeme van der Zwan Apollo weer terug in de wedstrijd brachten naar 8-12. Twee keer balverlies bij Apollo zorgden ervoor dat Lekdetec kon uitlopen naar 9-18 en uiteindelijk zelfs naar 9-21 na de eerste periode.

In de tweede periode moest er gewerkt worden en dat deden de meiden dan ook, zonder dat het niveau van spelen echt omhoog ging. Michelle Feijen probeerde met veel inzet wat ballen te veroveren en scoorde de eerste drie punten van de periode. Toch wist Lekdetec (door een drietal driepunters) uit te lopen naar 17-29 en zelfs naar 19-32 voordat Apollo de laatste vier punten van de periode scoorde. Ruststand 23-32.

Na de rust schoten de meiden uit de startblokken en na scores van Nina, Beau en een driepunter van Bloeme stond het plots 30-34 en was Apollo ineens terug in de wedstrijd. Lekdetec wist echter met alweer een driepunter, van alweer dezelfde speelster uit te lopen en daarna wilde een aantal simpele scores van Apollo net niet vallen. Lay-ups die van de rand afvielen en een driepunter van Linda die er eigenlijk al in zat, maar op wonderbaarlijke wijze er weer uit viel. Het was jammer dat op 32-37 verdedigend nog een fout viel, waardoor Lekdetec naar 32-39 kon uitlopen. Periodestand na de derde periode 36-44.

In de vierde periode probeerde Apollo het nog één keer. Na drie minuten stond het 42-48 en even daarna zelfs 44-48. Totdat dezelfde speelster van Lekdetec wéér een driepunter raak schoot en daarmee de wedstrijd besliste. Het werd 44-51 en de punten die daarna nog vielen zijn eigenlijk alleen nog belangrijk voor de scorebordjournalist.

Scores: Nina 16, Bloeme 9, Beau 8, Sybel 4, Michelle 3 en Thelma, Esmee en Andrea 2.

Door: Frank Volkers