BC Apollo meiden U20 verliest uitduel in Utrecht

Voor een sportliefhebber zijn er altijd bijzondere stadions of hallen waarvan je hart sneller gaat kloppen. Zeg nou zelf eens, er gaat toch niets boven het spelen van een basketbalwedstrijd in de Apollohal of in het Indoorcentrum in Landsmeer. Dit werd dit weekend bijna overtroffen. Het college basketball seizoen in Amerika is begonnen en er werd een wedstrijd gespeeld op een wel heel bijzondere plek. In de haven van San Diego speelden North Carolina en Michigan State onder toeziend oog van 7000 toeschouwers, waaronder president Obama op het dek van de USS Carl Vinson. Dit schip is één van de vliegdekschepen van de Amerikaanse vloot.

Op een iets minder spectaculaire locatie, maar wel één met een historisch karakter, speelden de meiden U20 van BC Apollo hun wedstrijd van deze week. In het stadion Galgenwaard in Utrecht was Uball de tegenstander. Een sterke tegenstander, maar de meiden uit Landsmeer en Amsterdam waren daar in het begin zeker niet van onder de indruk. Er werd goed meegespeeld en via tussenstanden van 8-6 en 12-10 voor BC Apollo, was er tenslotte een driepunter van UBall voor nodig om de 13-12 na de eerste periode op het bord te brengen. Het probleem van gemiste vrije worpen deed zich ook weer voor en dat was jammer want Uball kwam al snel in (team)fouten problemen.

Aanvankelijk konden de Apollo dames in de tweede periode nog aardig bijblijven. Tot 17-17 ging het gelijk op onder andere door twee scores van Beau Baars. Uball gaf even gas naar 24-19 en dat was meteen de beslissing in de wedstrijd. De rust kwam bij 30-21.

In de tweede helft maakte Myrthe Scheper haar debuut in het team van Apollo. Ingegeven door een aantal blessures mocht zij haar eerste minuten in het U20 team maken. De Apollomeiden stroopten de mouwen nog maar eens op, maar de geroutineerde Utrechtse dames lieten echter weinig meer toe en Apollo kwam niet dichterbij. Linda Polak scoorde in de derde periode negen en in de vierde periode nog eens vijf punten, maar zelfs dat was uiteindelijk niet genoeg. Bij 56-48 in de vierde periode leek Apollo nog even een kleine kans te hebben en bij 59-51 nog een keer. Driepunters aan Utrechtse kant voorkwamen steeds dat er aangehaakt kon worden. Uiteindelijk viel de uitslag met 74-56 iets te hoog uit, maar was de Utrechtse overwinning wel verdiend.

Scores: Linda 20, Nina 8, Beau 7, Andrea en Sybel 6, Michelle 4, Nienke 3 en Esmee 2

Door: Frank Volkers

1 thought on “BC Apollo meiden U20 verliest uitduel in Utrecht

Comments are closed.