Avonddienst voor BC Apollo meiden U20

Avonddienst is een term onder andere uit de ziekenhuiswereld en met het ziekenhuis heeft het Amsterdams-Landsmeerse team de laatste weken wat al te vaak te maken gehad. Het wordt voor coach Jesse Korf nog een aardige klus om een team bij elkaar te rapen, want er zijn nog steeds flink wat blessures en kwaaltjes. Delicia en Michelle kampen nog met de naweeën van de vorige wedstrijd. Zora is nog aan het revalideren, maar loopt gelukkig wel zo af en toe weer in de trainingshallen rond. Andrea traint momenteel met de handrem erop in verband met rugklachten.

Avonddienst is ook van toepassing op de aanvangstijd van de wedstrijd. De afgelopen weken waren de wedstrijden altijd op zaterdag of zondag in de middag. Komende zaterdag hebben de meiden avonddienst want om 20.30 is Uball in sporthal Galgewaard in Utrecht de tegenstander. En meteen een sterke tegenstander ook, want de Utrechtse dames staan er goed voor in de competitie.

De eredivisie meiden U20 wordt aangevoerd door Lokomotief dat na zes wedstrijden nog ongeslagen is. Afgelopen week wonnen zij het topduel van STOL Grasshoppers dat tweede staat. De tegenstander van deze week Uball staat op de derde plaats. Na zeven competitierondes heeft het Utrechtse team 10 punten. In de ranglijst vinden we de Apollo-meiden terug op de tiende plaats, met één gewonnen wedstrijd uit zes duels.

Door Frank Volkers