Na de eerste ronde

De eerste ronde in de vrouwen-eredivisie is achter de rug. Alle teams hebben nu zes wedstrijden gespeeld. De voorlopige conclusie mag luiden dat de competitie misschien aan kwaliteit niet gewonnen heeft, maar wat betreft spanning weinig te wensen overlaat. Meer dan de helft van de teams deelt de eerste plaats en geen enkele wedstrijd is bij voorbaat al gewonnen. Dat geldt met name voor de wedstrijden van de vijf eerstgenoteerde teams.

Zou op dit moment een balans opgemaakt moeten worden voor de Final Four of de play-offs, dan zou de officiële stand zo zijn als het rijtje in de linkerkolom van deze website. Bij gelijke stand worden de onderlinge wedstrijden van de gelijkstaande teams in beschouwing genomen. ProBuild en STOL wonnen in dat poultje beide twee wedstrijden en Lekdetec en Challenge Sports elk één. En de Lions wonnen van Grasshoppers en Binnenland versloeg het team uit Bemmel. Wat de zesde en de zevende plek betreft: Eurosped boekte een ruime overwinning op Den Helder.