Kleine nederlaag voor BC Apollo meiden U20 tegen BV Hoofddorp

Alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd in de Apollohal waren aanwezig en het werd ook een leuke wedstrijd, al zaten er voor BC Apollo wel een aantal minder leuke smetjes op. Delicia van West (enkel) en Michelle Feijen (pols) moesten het veld geblesseerd verlaten. Bij Delicia is vastgesteld dat de enkelbanden beschadigd zijn, de blessure van Michelle lijkt mee te vallen.

Aan het eind van de wedstrijd kon worden vastgesteld dat de wedstrijd voor het Amsterdams-Landsmeerse team in de eerste periode verloren is gegaan. De 12-18 achterstand na deze eerste periode zijn de meiden eigenlijk niet meer te boven gekomen.

In de tweede periode waren de punten schaars, Esmee van Scheppingen en Andrea Volkers scoorden na respectievelijk een mooie actie en goed rebounden onder het bord. Ook de Hoofddorpse dames wisten het net vanuit het veld niet goed te vinden, maar wisten de toegekende vrije worpen wel te benutten. De rust kwam bij 23-28.

In de derde periode stonden Bloeme van der Zwan en Sybel Erduran op. Bloeme speelde een uitstekende wedstrijd en scoorde 9 punten in deze periode. Sybel gooide er twee driepunters in, hierdoor bleef Apollo in de wedstrijd, nadat de Hoofddorpse dames er ook twee driepunters in hadden gegooid. Nienke van Rijn zorgde met een hele mooie lay-up voor de 40-47 tussenstand.

Hoofddorp wist nog weg te lopen naar 47-59, maar de Apollomeiden bleven tot aan het eind toe knokken voor een beter resultaat. Scores van Nina Burgert (vijf uit zes vrije worpen) en Beau Baars brachten Apollo tot op drie punten. Er waren mogelijkheden om nog een keer balbezit te krijgen, maar deze bleven ongebruikt, zodat Hoofddorp de wedstrijd kon afmaken. Eindstand 58-63.

De groene kopie van het scoreformulier (dat is die voor de dopingcontroleur die toch nooit komt….) bevatte interessante informatie over bijvoorbeeld de vrije worpen. Hoofddorp schoot 13 van 22 vrije worpen raak, terwijl Apollo slechts 7 van de 18 maakte. Een hele snelle vergelijking leert dat als er iets zuiniger met de vrije worpen was omgesprongen, Apollo een serieuze kans op de winst had gehad. Misschien moet dat wel de les van deze wedstrijd zijn. Winst of verlies in een close-game in de eredivisie wordt bepaald door deze details.

Scores: Bloeme 15, Sybel 11, Nina 8, Linda 6, Beau en Andrea 4, Esmee, Nienke, Delicia, Michelle en Thelma 2.

Frank Volkers