Streekderby voor BC Apollo meiden U20

Terug naar de tekentafel. Dat was het devies na de verloren bekerwedstrijd van vorige week in Rosmalen. Er ging een hoop fout in die wedstrijd en het was aan coach Jesse Korf om de neuzen weer de juiste kant op te krijgen. En hij zal dat helaas moeten doen met een neusje minder, want Afra van Ooijen heeft aangegeven dat de combinatie school en topbasketbal op dit moment niet rond te krijgen is. In de afgelopen week werd voor de meiden maar al te duidelijk hoe moeilijk deze combinatie kan zijn. Het was PTA-week op een hoop scholen en ook op de universiteiten is het tentamentijd. Druk, druk druk en goed plannen was het devies.

De wedstrijd van deze week gaat tegen BV Hoofddorp. Eerder in het seizoen speelde BC Apollo al een oefenwedstrijd tegen dit team. De Hoofddorpers hebben eigenlijk een team met dezelfde kenmerken als Apollo. Jonge, talentvolle meiden met jonge talentvolle coaching. De meeste speelsters spelen ook voor het eerst in de eredivisie en het team heeft ook groeistuipen. Zo wisten ze bijvoorbeeld te winnen van Binnenland, een team waartegen Apollo nog kansloos was. Daarentegen gingen ook wedstrijden verloren tegen teams waar Apollo ook van verloor.

Kortom alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd in de Apollohal zijn aanwezig. De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur.

Frank Volkers

1 thought on “Streekderby voor BC Apollo meiden U20

Comments are closed.