Zaterdag bezoek van Eurosped

Zaterdag ontvangt ProBuild Lions bezoek van Eurosped Twente. Het team van coach Bart Sengers won tot nu toe één van de vier wedstrijden, de eerste met 59-72 tegen Den Helder om precies te zijn. Speelsters die het tot nu goed doen in het jonge Twentse team zijn Silke Heerts en Marianne van der Hoek, die beiden gemiddeld dik in de dubbele cijfers zitten. Ook Milou Dekker, Judith Beld en Sharon Lammerink zijn productief en hebben inmiddels enkele jaren eredivisie-ervaring achter de rug.

Bij ProBuild Lions bleek de rentree van Marie Hoogstraten van korte duur. De enkel speelde weer op en Hoogstraten heeft deze week niet getraind. Dat laatste geldt ook voor Sanne van Dongen, die drie weken met haar hand in het gips moet zitten. Goed nieuws is er daarentegen Nadine Boesaart en Daniëlle de Vreede. Boesaart mag binnenkort voluit gaan trainen en De Vreede gaat zelfs dit weekend voorzichtig wat eerste speelminuten maken in het tweede team. Voorlopig moet de coaching staff het echter nog even met een magere selectie doen.

Of hoofdcoach Laki Lakner zaterdag deel zal uitmaken van de coaching staff, is zeer de vraag. Eerder die dag dient zijn zaak voor wat betreft de twee technische fouten die hem tijdens de wedstrijd tegen Lekdetec werden toebedeeld. Gelukkig zijn Ilija Bozovic en Jesse Korf uiterst capabele vervangers.