Lions herstellen zich in Den Helder. Of niet?

ProBuild zette de neerwaartse lijn niet door en won de midweekse uitwedstrijd afgetekend. In Den Helder werd het 33-66.

Toch toonde coach Laki Lakner zich bijzonder ontevreden. “We wonnen omdat Den Helder ook niet goed speelde vandaag, en niet omdat wij zo briljant speelden. We speelden ongecontroleerd, wild en we leden gruwelijk veel balverlies. We zijn er nog lang niet.”

Misschien kwam het ook omdat coach Lakner wederom niet heel veel speelsters tot zijn beschikking had. Naast het gebleseerde kwartet Boesaart, Bos, Hoogstraten en De Vreede ontbrak ook Ilana Vergunst. Dewi Keppy speelde wel, maar voelde zich niet lekker.

“Het meest vervelende is, dat we hierdoor ook niet goed kunnen trainen”, aldus de geplaagde coach. “We hebben een roster van 14, maar maandag hadden we 5 meiden op het veld.”

En het wordt nog erger, want ook Sanne van Dongen kan zich in de ziekenboeg melden. In het vierde kwart kwam zij ongelukkig ten val. Het ziet ernaar uit dat haar hand gebroken is.

Heel jammer, want juist in deze wedstrijd liet de achttienjarige pointguard zich gelden als een volwaardige eredivisiespeelster en een uitstekende backup achter Molly McDowell. Ze eindigde als topscorer met 17 punten. De andere speelster in de dubbele cijfers was de op één na jongste: de 19-jarige Romy Stijsiger, die 10 punten en 5 rebounds liet aantekenen.

Kim Hartman had 6 punten, 7 assists en 5 steals en Karen Heinen 7 punten en 7 rebounds.

Na het eerste kwart stond het nog 9-12, maar al in het tweede kwart kon ProBuild het verschil maken. In de vijfde minuut bracht Karen Heinen de voorsprong op dubbele cijfers: 11-22. Met rust was het verschil opgelopen tot 16-30.

In het derde kwart leefden de Lions zich compleet uit. Al snel scoorde Romy Stijsiger 18-40 en na de periode was het verschil 26-55. De Helderse DJ vond het inmiddels tijd om Pink ten gehore te brengen met This used to be a fun house.

In het vierde kwart gebeurde er weinig van betekenis meer. ProBuild liep intussen naar een ruime 33-62 overwinning. Wel goed voor het inmiddels nogal geslonken doelsaldo.

Video: