BC Apollo meiden U20 lopen zichzelf voorbij

In onze voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Binnenland op 15 oktober werd over de marathon van Amsterdam gesproken. Er heeft waarschijnlijk iets teveel hardloop-inspiratie in dat stukje gezeten.

De meiden van BC Apollo liepen zichzelf voorbij en deden zichzelf vooral te kort in de eerste periode. Een aantal opgelegde kansen werd gemist en bij het opbrengen van de bal werd nogal eens balverlies geleden.
De Rotterdamse dames namen al snel een voorsprong en via 4-7 en 8-11 was de eerste periodestand 10-18.

In de tweede periode gingen de Rotterdamse dames gewoon door en bouwden de voorsprong meteen uit. Bij Apollo scoorde Michelle Feijen haar eerste twee competitiepunten van het seizoen. Terug na ziekte en met een beperking in de speeltijd, mocht zij toch haar eerste minuten in de competitie maken. Er was ook een knappe één-twee combinatie van Thelma Grotendorst met de voet van een tegenstander, waaruit zij wist te scoren. En meteen daarna een prima actie waarin zij een drive door het midden met links afrondde. Ruststand 28-39.

In de komende wedstrijd zal er door de Apollo-meiden zonder rust gespeeld worden. Het is namelijk sinds een aantal weken zo dat de tegenstander meteen na de rust héél veel punten maakt. Deze week was daarop ook geen uitzondering. Een 19-4 run van Binnenland bracht de stand op 32-58. Noemenswaardig was een prima actie van Afra van Ooijen die ze met links afrondde. Eindstand na de derde periode 41-70.

De laatste periode werd met 25-17 gewonnen door Apollo. Er werd wat meer gepasst en wat minder gedribbeld. Nina Burgert wist met een aantal assists Linda Polak te vinden, die net als vorige week volledig los ging in de tweede helft. Maar liefst 17 punten met daarbij ook nog een dikke driepunter. Verder was er een keihard blok van Nienke van Rijn op een Binnenland-schot net onder de basket. Eindstand 66-87 voor Binnenland, een nederlaag voor de Amsterdamse dames die verder verdiend was.

Scores: Linda 22, Sybel 8, Delicia 7, Afra 6, Nina 5, Nienke en Thelma 4 en Andrea, Bloeme, Beau, Esmee en Michelle allemaal 2 punten. Dit betekent dat alle 12 speelsters in ieder geval een keer gescoord hebben.

1 thought on “BC Apollo meiden U20 lopen zichzelf voorbij

Comments are closed.