Run om de punten in de Apollohal voor BC Apollo meiden U20

Nederland kent twee fantastische marathons in de atletiek. Die van Rotterdam in het voorjaar en de marathon van Amsterdam op zondag 16 oktober. De organisatoren van beide evenementen proberen ieder jaar elkaar een beetje de loef af te steken als het gaat om de prestaties van de winnaar. Sneller, sneller en nog sneller is het devies. En ook dit weekend, als zondag het marathonparcours langs de Apollohal loopt, zal dat niet anders zijn.

Op zaterdag is er op basketbalgebied al een voorproefje van de Amsterdam-Rotterdam rivaliteit. In de Amsterdamse Apollohal spelen de meiden van BC Apollo U20 om 14.00 tegen Challenge Sports Binnenland Rotterdam.

De dames uit de Rotterdamse stadsregio begonnen het seizoen goed met overwinningen tegen Black Eagles en Donar, maar werden vervolgens pootje gelicht door Hoofddorp en Lokomotief. Binnenland moet winnen om bij te blijven bij de koplopers.

Apollo won afgelopen zaterdag voor de eerste keer van Eurosped Twente. De vele trainingsuren lijken resultaat op te leveren, maar het is zaak voor de meiden om opnieuw te winnen om definitief aansluiting bij de middenmoot te krijgen. Er zijn nog altijd wat blessures. Michelle is nog herstellend en Zora kan helaas voorlopig niet spelen met een enkelblessure. De handblessure die Nienke vorige week opliep, valt gelukkig mee.

[door Frank Volkers]

1 thought on “Run om de punten in de Apollohal voor BC Apollo meiden U20

Comments are closed.