BC Apollo MU20 wint eerste wedstrijd

De meiden van BC Apollo MU20 wonnen vandaag hun eerste wedstrijd. In Tubbergen werd Eurosped Twente met 68-80 verslagen. Die uitslag had eigenlijk nog twee punten hoger moeten zijn aan Apollo-kant, maar een fout van de tafel werd pas na ondertekening van de wedstrijdformulieren ontdekt. De Twentse tafelaars hadden een loepzuivere driepunter voor 1 punt op de sheet gezet.

Dan het wedstrijdverloop. In de eerste periode nam Apollo snel het initiatief. Delicia van West scoorde 8 punten en Beau Baars scoorde er 6. Opvallend was het dat de Apollomeiden al na 1 minuut tegen maar liefst vier fouten waren aangelopen. Die foutenlast zou later in de wedstrijd nog terugkomen. Eurosped scoorde de vrije worpen niet in de eerste periode. Stand na de eerste periode 20-16 voor Apollo.

In de tweede periode ging het foutenfestival onverminderd voor, waarbij Eurosped er ook flink wat kreeg aangesmeerd. Bij 28-25 leek het weer spannend te gaan worden. Esmee van Scheppingen schoot er twee vrije worpen in, en vervolgens scoorden Bloeme van der Zwan, Sybel Erduran en was er het eerste drietje van Linda Polak. Apollo drukte verder door en met een ruststand van 45-31 was er geen vuiltje meer aan de lucht.

Wat er in de rust is gebeurd is nog altijd onduidelijk, maar de Apollo-meiden verloren meteen de controle over de wedstrijd. Eurosped kwam met een 15-3 run volledig terug in de wedstrijd. Bij 48-46 scoorde Afra van Oijen een driepunter, vervolgens werd de bal meteen terug veroverd en scoorde zij nog een keer twee punten voor 53-46. Apollo leek de wedstrijd te kunnen kantelen, maar Eurosped kwam weer terug tot 53-53. Esmee gooide er nog een drietje in en Nina Burgert profiteerde met een aantal rake vrije worpen van de foutenlast van Eurosped. Ook Apollo kwam niet ongeschonden uit het foutenfestival, Andrea Volkers pakte negen rebounds in de wedstrijd, maar moest al snel in de tweede helft met vijf fouten de wedstrijd verlaten. Stand na de derde periode 55-66.

In de laatste periode kwam de overwinning van Apollo niet meer in gevaar. Er was een driepunter van Thelma Grotendorst en Linda Polak nam het team op sleeptouw met 11 punten (die er eigenlijk 13 hadden moeten zijn….). Toen na 4×10 minuten de rookwolken waren opgetrokken, was de eindstand 80-68, hadden we 61 persoonlijke fouten gezien en was er slecht nieuws voor Nienke van Rijn. Bij een botsing met een tegenstandster (dat was een aanvallende fout!) kwam ze ongelukkig terecht. Voorlopig is de pols in het gips gezet in afwachting van een definitieve diagnose.

Scores: Linda 18 (20), Sybel 13, Beau 9, Delicia en Afra 8, Nina en Esmee 7, Andrea en Thelma 3, Bloeme en Nienke 2.

[Door: Frank Volkers]