BC Apollo meiden U20 komen nog tekort tegen Grasshoppers

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen werden de meiden van Apollo nog maar eens met hun neus op de feiten gedrukt. Er is nog een hoop werk aan de winkel.
De wedstrijd tegen Grasshoppers werd met 45-70 verloren. En ondanks die grote nederlaag is er toch reden voor optimisme.

In de eerste periode van de wedstrijd deed Apollo weinig onder voor de kampioen van vorig jaar. Er werd druk op de bal gezet, een aantal keren lukte de ‘trap’ die op de training was geoefend en werd balverlies bij de tegenstanders afgedwongen. Periodestand 12-11 voor Apollo.

Grasshoppers startte de tweede periode goed en het was jammer dat de Apollomeiden niet direct konden aanhaken. Er waren zeker kansen, maar o.a. door een aantal gemiste vrije worpen, kwam de aansluiting niet meer tot stand. Er was een prachtige lay-up van Nienke. De ruststand kwam met 20-29 voor Grasshoppers.

Door twee snelle scores van Sybel en Delicia werd het 24-29, maar daarna scoorde Grashoppers 9 onbeantwoorde punten en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Na de derde periode was het 29-47. In de laatste periode kwam Apollo nog iets dichterbij door een driepunter van Linda. Nienke scoorde twee driepunters om de stand toch nog een redelijk aanzien te geven, maar uiteindelijk viel de eindstand toch nog wat hoger uit dan nodig was.

In de komende week moet de “disabled list” langzaam maar zeker wat korter worden en moet het team weer over alle speelsters gaan beschikken. Wel zijn er nog zorgen over Zora die afgelopen donderdag haar enkel blesseerde.

Scores: Linda 9, Nienke 8, Andrea 7, Delicia 6, Sybel 6, Afra 3, Bloeme 2, Esmee 2, Thelma 1, Beau 1.

(door Frank Volkers)