Verslag BC Apollo U20 vs BLack Eagles

Door: Frank Volkers

De meiden van BC Apollo U20 hebben in hun tweede wedstrijd van het seizoen een nederlaag opgelopen. Tegen Black Eagles in Rosmalen werd het een kansloze 59-43.

De achterstand viel meteen al in de eerste periode en kon ook niet meer worden ingelopen. Wat zeker niet hielp was het feit dat Apollo in de eerste periode maar liefst 9 persoonlijke fouten tegen kreeg. Tegelijkertijd maakte Black Eagles slechts 1 fout. Verder vielen de afstandschoten vielen niet en ook de aanvalpatronen (veel geoefend) op de trainingen kwamen nog niet uit de verf. Met schotpercentages onder 30% ga je een wedstrijd zeker niet winnen.

Vandaag kwamen ook wat gezondheidsproblemen aan de oppervlakte. Er lijkt toch een griepvirus rond het team te zweven. Afra kon helemaal niet spelen en ook diverse andere speelsters liepen te hoesten.

Gelukkig waren er ook wat lichtpuntjes. Delicia van West scoorde 11 punten, met daarbij een driepunter, Zora ter Koele scoorde een driepunter en Andrea Volkers vierde haar competitiedebuut in de eredivisie met 9 punten en 9 rebounds. Linda Polak pakte 8 rebounds en scoorde vier punten.

Komende week wordt er weer stevig getraind op weg naar de eerste thuiswedstrijd. Deze wordt a.s. zaterdag gespeeld in het Indoorcentrum in Landsmeer.