Lions verliezen van Waregem

ProBuild Lions is dit weekend in België voor twee wedstrijden tegen Belgische topteams: Declercq Stortbeton Waregem en St. Katelijne Waver. Zaterdagavond stond de wedstrijd tegen de regerende Belgische kampioen Waregem op het programma. ProBuild verloor de wedstrijd, maar hoefde zich niet te schamen. De Lions begonnen met een voorsprong van 7 punten, maar in het tweede kwart volgde een mindere periode, waardoor de rust aanbrak bij een achterstand van 38-25. “Behalve Demelza liet de bank het afweten”, aldus coach Laki Lakner. “We speelden ongeconcentreerd.”

In de tweede helft herpakte ProBuild zich en met nog twee minuten te spelen was de achterstand geslonken tot 52-55. Hoewel de Lions met nog 120 seconden op de klok nog drie keer op rij een verdedigende stop maakten, misten ze aan de andere kant vier vrije worpen en twee open driepunters, waardoor Waregem uiteindelijk nog ruim won: 64-54. “We speelden niet bijzonder goed”, vond Laki Lakner. “We hadden hier niet hoeven te verliezen, maar we zijn nog te inconsistent op dit moment.”

Demelza ten Caat was met 16 punten de meeste productieve speelster bij de Lions.