Coach Laki Lakner tevreden over Only Friends Toernooi

Coach Laki Lakner is zelden tevreden na een nederlaag, laat staan na twee. Maar dit weekend was dat anders. ProBuild speelde gisteren heel aardig tegen het Sloveense Celje op en ging pas in de laatste vijf minuten ten onder. Met nog vijf minuten te spelen was de achterstand nog maar zes punten, pas in de laatste minuten gingen de Lions ten onder. In de wedstrijd tegen Marburg leidden de Lions zelfs een groot deel van de wedstrijd. “Ik zie een grote vooruitgang sinds vorige week”, aldus coach Lakner. “We waren vanmiddag zeker gelijkwaardig aan een Duits topteam. Conditioneel zitten we nog lang niet op honderd procent, maar ik heb tien speelsters kunnen rouleren zonder dat we noemenswaardig verzwakten. Je kan duidelijk zien wie er deze zomer hard gewerkt hebben. Karen en Marie, Dewi en Romy ook: zij zijn scherp. Kim speelde vanmiddag trouwens ook uitstekend.”

Coach Lakner vond het toernooi als geheel geslaagd. “We hadden teams van goed Europees niveau, met uitstekende, soms hele jonge speelsters. De wedstrijden waren allemaal spannend, wat wil je nog meer? Wat ik eigenlijk verbazingwekkend vind, is dat de tribunes niet vol zaten met Nederlandse jeugdcoaches en hun teams. Er viel dit weekend veel te leren. In elk geval hebben wij er het nodige van opgestoken.”