Uitgedund ProBuild verliest ook laatste wedstrijd in Marburg

Bundesliga-debutant Osnabrück trad aan met maar liefst vier Amerikaanse speelsters. ProBuild Lions daarintegen kwam met een wat uitgedunde selectie. Marlous Nieuwveen, Molly McDowell, Demelza ten Caat, Belinda Bos en Kim Hartman hadden allemaal ergens last van en speelden niet. Coaches Laki Lakner en Ilija Bozovic moesten het doen met zes speelsters. Dan wordt het lastig winnen en dat bleek ook uit de einduitslag: 61-40. Sanne van Dongen en Karen Heinen hadden elk 10 punten en Romy Stijsiger scoorde er 8.

“Dit toernooi kwam duidelijk wat te vroeg voor ons”, concludeerde coach Laki Lakner. “Vorig jaar waren we drie, vier weken in training toen we hier waren en wonnen hier twee van de drie wedstrijden. Niet iedereen is nog fit, om allerlei redenen. We willen geen serieuze blessures riskeren, vandaar de kleine bezetting. Laat ik zeggen dat dit niet het nuttigste toernooi was dat we ooit gespeeld hebben.”

Coach Lakner zei tevreden te zijn over de meiden die wél gespeeld hebben. “Ze hebben meer dan hun best gedaan. Ik was blij verrast door Karen Heinen, die ieder voorging in de strijd en efficiënt en nuttig speelde. Karen heeft samen met Marie deze zomer hard getraind bij conditiecoach Gerald Noorden en dat is bij beiden heel goed te merken. Ook Sanne van Dongen liet vandaag weer een goede indruk achter.”