Lions beginnen toernooi met verlies, maar coach Lakner is niet ontevreden

ProBuild Lions begon het toernooi in Marburg enigszins gehavend. Kim Hartman had woensdag in de oefenwedstrijd een bovenbeenspier verrekt en speelde niet. Belinda Bos had in de eerste training een (lichte) knieblessure opgelopen en was ook niet beschikbaar. Ook aanvoerder Molly McDowell had last van onwillige beenspieren en kwam tot slechts 15 minuten. Daniëlle de Vreede deed alleen mee aan de warming up en Nadine Boesaart wordt pas in februari terug verwacht.

Niettemin wisten de Lions lang in het spoor te blijven van Rhein-Main Basket. Na het eerste kwart stond het 16-20 en met rust was de achterstand 50-39. Na bij de start van het vierde kwart nog 62-50 achter gestaan te hebben, kwam ProBuild nog terug tot een puntje of vier alvorens in de laatste drie minuten toch nog onder de voet gelopen te worden: eindstand 54-75.

De scores bij de Lions waren mooi verdeeld. Marlous Nieuwveen kwam in 20 minuten speeltijd tot 15 punten en 10 rebounds, Marie Hoogstraten had 9 punten en 6 rebounds en Sanne van Dongen, Dewi Keppy en Demelza ten Caat droegen elk 8 punten bij. Molly McDowell kwam niet verder dan 1 punt.

Toch was coach Laki Lakner niet ontevreden. “De speelsters die voor ons op de vloer stonden hebben het prima gedaan. Ik zie liever vijf speelsters 8 punten scoren dan één 40. Marie deed een hele goeie job en Sanne van Dongen liet met haar 18 jaar zien dat ze in staat is het team te runnen vanaf de point. Ze is een hele stevige persoonlijkheid en totaal niet verlegen. Dat is belangrijk voor een point guard. Molly telde niet mee deze wedstrijd en we konden het met onze Nederlandse speelsters aardig bijhouden. En dat terwijl het Duitse team al vier weken op volle toeren traint en wij nog maar een week.”

Later deze dag spelen de Lions tegen BC Pharmaserv Marburg.

1 thought on “Lions beginnen toernooi met verlies, maar coach Lakner is niet ontevreden

Comments are closed.