Kim Hartman wordt een Lion

Hoewel de Lions al een behoorlijk vol roster hebben, voegde coach Laki Lakner deze week toch nog een speelster toe: Kim Hartman, afkomstig van het ter ziele gegane Leiderdorp. Hartman zocht zelf contact met de hoofdcoach van de Lions, waarna de afspraken snel werden gemaakt. Kim Hartman neemt de plek in van Dyan Jacupovic, de jeugdspeelster die coach Lakner eerst wilde aantrekken. De talentvolle Amsterdamse kon zich echter wegens een nieuwe studie bij nader inzien toch niet verbinden aan het strakke trainingsregime van de Lions.
Kim Hartman (1986, 172 centimeter) komt uit de jeugd van Hoofddorp en bracht het grootste gedeelte van haar eredivisiecarrière door bij Den Helder. Vorig jaar sprak het management van ProBuild ook al met haar, maar een – naar het leek – fraaier aanbod van Leiderdorp deed Hartman besluiten aldaar te gaan spelen. Tijdens het laatste seizoen had zij gemiddeld 8,3 punten, 3,2 rebounds, 2,9 steals en 3 assists in 29 minuten speeltijd per wedstrijd.