Ilija Bozovic nieuwe assistent van Laki Lakner

Ilija Bozovic zal het komende seizoen de coaching staf van ProBuild Lions komen versterken. Hij vervangt Dwight van West, die volledig overstapt naar BC Apollo. De andere assistent op de bank van coach Lakner is Jesse Korf, die tevens verantwoordelijk wordt voor het gezamenlijke eredivisie U20-team van ProBuild en BC Apollo.

Ilija Bozovic is geboren in 1974 in Belgrado, Servië. Hij speelde bij Partizan Belgrado in de eredivisie en begon op zijn 22e te coachen. In 1999 verhuisde hij naar Nederland. Daar haalde hij zijn B-licentie. Hij coachte landelijke JU16 en JU18 teams bij Omniworld Almere en na het faillissement ook de heren-1. In 2007 was hij assistent-coach bij de nationale selectie van de heren U20. Sinds dit jaar is hij ook actief als trainer bij het YUBAC basketballcamp in Servië. In juni 2011 voltooide hij de NBB masterclass.


Ilija Bozovic replaces Dwight van West as assistent of Laki Lakner

ProBuild Lions announced the signing of Ilija Bozovic as an assistent-coach. Bozovic replaces coach Dwight van West, who accepted a position as full time coach of BC Apollo in Amsterdam.

Ilija Bozovic was born in Belgrado, Servia in 1974. He played at the highest level for Partizan Belgrado before taking up coaching at his 22nd. In 1999 he moved to the Netherlands, where he started to coach for Omniworld Almere. He also was an assistent-coach of the Dutch U20 team.