BC Apollo kampioen, samenwerking wordt geïntensiveerd

Het eerste jaar van de samenwerking tussen ProBuild Lions en BC Apollo (waarin BV Lely is opgegaan) is geëindigd met een mooi succes: het eerste team van BC Apollo werd kampioen van de promotiedivisie. De Amsterdamse meiden wonnen op overtuigende wijze van het geroutineerde Cangeroes uit Utrecht, dat bijna geheel uit oud-eredivisiespeelsters bestaat. BC Apollo leidde de hele wedstrijd en won uiteindelijk met 68-51. Met name José Verhulsdonck speelde een uitstekende wedstrijd, met veel rebounds. De achttienjarige Sanne van Dongen leidde het team superieur vanaf de spelverdeelsterspositie.

Het team van Apollo staat onder leiding van ProBuild-coach Dwight van West. Vanuit de Lions werden Eline Vink, Marloes Soffner, Mara Hessling en Michelle Feijen ingebracht. Apollo begon het seizoen niet echt lekker en verloor veel wedstrijden, maar begon steeds beter te spelen en piekte op het juiste moment. Cangeroes volgde meer het ProBuild-model van dit seizoen: tijdens het seizoen ongenaakbaar, op het moment dat het erom ging even afwezig.

BC Apollo en ProBuild Lions zullen het komend seizoen hun samenwerking aan de dameskant intensiveren. Samen hebben de clubs 900 leden en bestrijken de eredivisie, de promotiedivisie en de U20-eredivisie. Over de hele linie vanaf de U14 kunnen speelsters voor beide clubs uitkomen, waardoor een optimaal opleidingstraject kan worden geboden.