Voor de zevende maal achtereen in de halve finale

Zaterdag de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs. Zeven jaar achtereen bereikte ProBuild Lions dat stadium. De laatste keer dat de Lions uitgeschakeld werden in de kwartfinales was in het seizoen 2002-2003. De winnaar was toen BV Lely, die dat seizoen het landskampioenschap binnenhaalde. Maar dat is geschiedenis.

De tegenstander van zaterdag is Challenge Sports Binnenland.Rotterdam. De Lions kwamen de Barendrechtse vereniging al verschillende malen tegen in de halve finale. In 2005 en 2006 verloor ProBuild kansloos. Maar in 2007 waren de rollen omgedraaid. Toen versloegen de Landsmeersen Binnenland in de halve finale en werden vervolgens landskampioen. In die tijd bestond Binnenland vooral uit gelouterde aankopen van elders, maar sindsdien is er een andere wind gaan waaien. De Barendrechtse club drijft voor een aardig deel op eigen gekweekt talent. En dat talent is niet gering. Weinig Nederlandse clubs hebben meer individuele klasse in huis.

Halverwege het seizoen kreeg men in Barendrecht het misschien terechte gevoel dat daar niet genoeg uitgehaald werd. Dat veroorzaakte het vertrek van coach Rob Brands en de aanstelling van zijn opvolger Peter Kodde, maar dit leidde niet onmiddellijk tot een opvallende daling van het aantal verliespartijen.

Hoe dan ook: Binnenland staat weer in de halve finale en kwam daar door twee behoorlijk overtuigende overwinningen op Uball Amazone. Heeft Kodde het lek nog net op tijd boven?
Zaterdag zullen we het zien. Wat we in elk geval hopen te zien is dat coach Laki Lakner zijn Lions eindelijk op scherp heeft gezet. De kwartfinale gaven geen aanleiding tot grote tevredenheid bij de altijd kritische Kroaat.

De wedstrijd begint om 19:30 uur.

Saturday start of semi finals
Saturday ProBuild Lions host Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam for the first semi finals game in a best-of-three series. Game starts at 7:30 PM CET