DEC wil alternatieven voor Lente League

De poll over de Lente League is afgesloten. Een kleine meerderheid van de respondenten vindt de Lente League in de voorgestelde vorm overbodig, maar een half jaar stilzitten wil bijna niemand.
Ook de Dames Eredivisie Commissie (DEC) is van mening dat de oorspronkelijke opzet heroverweging verdient. Verschillende clubs hebben aangegeven dat de druk op hun speelsters bij nader inzien te groot lijkt te gaan worden. De DEC heeft laten weten hiervoor gevoelig te zijn.
Maar niets doen is ook geen goede optie. De DEC heeft de clubs tot 7 maart de gelegenheid gegeven met alternatieve voorstellen te komen. Het meest voor de hand liggende alternatief lijkt om een aantal toernooien te organiseren.

Dutch Women’s Basketball Commission wants alternatives for Spring League
The Dutch Women’s Basketball Commission has announced to postpone the decision on the the Spring League until March 17th. Several clubs have asked the commission to reconsider, because they have difficulties raising representative teams due to injuries.

3 thoughts on “DEC wil alternatieven voor Lente League

  1. Toernooien lijkt mij een goed alternatief. Wellicht een verkapte all-stargame tussen NT en de landskampioen (eventueel aangevuld met nog aanwezige buitenlandse speelsters van andere ploegen)?

  2. Opzich wel jammer dat een Lente League niet van de grond wil komen, want een half jaar stil zitten is nou eenmaal niet goed. Wel is het spijtig dat het DEC er geen reet aan doet om clubs buiten de Randstad die heel belangrijk zijn geweest voor het opleiden van talentvolle jeugdspeelsters in de Ere Divisie te houden. Het CTO laten meedraaien in de competitie kost verdeeld over de clubs al pak ‘m beet 15 speelsters en wat nou als een Full Time Nationale Ploeg daadwerkelijk van de grond komt ? Dan haal je dus 30 speelsters weg bij de clubs en dan gaan er ook nog wel een paar in het buitenland spelen dus dan gaan er bij een paar clubs wel het doek vallen lijkt mij zo ?!!

Comments are closed.