ProBuild ontvangt Eurosped Twente

Zaterdag ontvangt ProBuild Lions Eurosped Twente. Mochten de Lions de wedstrijd winnen, dan zijn ze nu al verzekerd van de eerste plek in de reguliere competitie en daarmee van thuisvoordeel zolang ze in de play-offs zitten.

Onbetwiste ster van het Twentse team is guard Myrthe Beld, volgens coach Laki Lakner de beste Nederlandse speelster. Zij staat tegenover Molly McDowell, de beste speelster in Nederland, althans naar de mening van bondscoach Meindert van Veen en de coach van het CTO Remy de Wit.

De Wit lanceerde deze week het idee om McDowell te naturaliseren tot Nederlandse, zodat ze in het Nederlands team kan spelen. Molly McDowell, die Nederland inmiddels als haar tweede vaderland is gaan beschouwen, vond het een interessant idee.

De uitwedstrijd in Tubbergen eindigde in een 74-95 Landsmeerse overwinning.

De wedstrijd begint om 19:30 uur.

Lions host Eurosped Twente

Saturday ProBuild hosts Eurosped Twente. If the Lions win, they seal the first play-off spot, which gives them home-advantage in every round.

Point guard Myrthe Beld is the star of Eurosped. According to coach Laki Lakner she’s the best Dutch female basketball player. Beld probably will be guarded by Molly McDowell, who was in the news this week because CTO-coach Remy de Wit had suggested that she might apply for Dutch citizenship. De Wit and Dutch national team coach Meindert van Veen would like to see  her play for the Dutch basketball team. Molly McDowell said in the newpaper that she considers this an interesting option. Both coaches are of the opinion McDowell is the best player in the Dutch competition.

So, who knows, maybe Myrthe Beld and Molly McDowell will be teammates in Orange one day.

Game starts at 7:30 PM CET.