Marie Hoogstraten blijft nog even weg

Marie Hoogstraten studeert culturele antropologie en loopt op dit moment stage in Brazilië. Volgens plan zou zij half januari terugkeren naar Nederland. Het bevalt de inmiddels al vlot Portugees sprekende Hoogstraten uitstekend in Brazilië. Toen zij onlangs het aanbod kreeg een tweede stage te volgen, stond zij voor een lastige keus: terug naar Nederland of nog even in het warme Zuid-Amerika blijven.

Na overleg met coach Laki Lakner besloot Marie Hoogstraten voor het laatste.  “Volgend jaar speel ik graag weer voor ProBuild”, zo liet ze weten. “Maar ik zou dom zijn als ik mijn studie niet voor laat gaan. Dit is een unieke kans, die ik niet graag laat lopen”.

Laki Lakner kon het daarmee alleen maar eens zijn. “Natuurlijk hadden we Marie de laatste drie maanden van het seizoen goed kunnen gebruiken, maar ze maakt gewoon een heel verstandige keuze. We gaan het de rest van het seizoen zonder haar doen.”

Toch leek coach Laki Lakner het verstandig een vervangster aan het roster toe te voegen. Dat wordt veterane Jinga Gosschalk, die in november stopte bij Lekdetec omdat het reizen haar teveel werd. “Met Jinga hebben we weer een wat bredere basis”, aldus de coach. “Ze is op meerdere posities inzetbaar en ze kan ons direct helpen.” Gosschalk kwam eerder voor ProBuild uit in het seizoen 2007-2008.

Marie Hoogstraten studies Cultural Antropology. At the moment she is on an internship in Brazil. She planned to return to the Netherlands in January, but recently decided to stay in Brazil for a while longer, as she was offered an other internship, which she thought was very interesting. This means she will not return to the Lions this season.

“I’d love to return to ProBuild next season”, Hoogstraten said. “But I have to think of my career and this is a really great opportunity.”

Coach Laki Lakner said the team certainly will miss Hoogstraten during the play-offs, but that he could very well understand her decission.

Marie Hoogstaten will be replaced by Jinga Gosschalk, who played for Lekdetec Batouwe in the first half of the season.