Chrome CSS Drop Down Menu
Zaterdag alweer Perik Jumpers
Auteur: Henk Wals
Foto: Tine Sierink
Datum: 30 maart

English

Zo zie je ze tijden niet, en dan twee keer in één week: de Perik Jumpers. Voor de vierde keer dit jaar, trouwens. Drie keer wonnen de Lions, maar, zoals bekend: resultaten behaald in het verleden geven geen garanties voor de toekomst. De Jumpers zullen gebrand zijn op revanche voor de bekerfinale, en thuis spelen ze nu eenmaal beter dan op vreemd terrein. Coach Laki Lakner is zich daarvan bewust. "Ik doe er alles aan om niet hetzelfde effect te krijgen als bij de eerste wedstrijd na de Final Four, toen er iets lichtzinnigs in ons team geslopen was en wij in eigen hal verslagen werden door Binnenland, die wij een week te voren nog een pak slaag gegeven hadden. Iets zegt me dat het niet makkelijk zal worden, zaterdag." Bij de Lions zal Sharon Bos niet kunnen meedoen, wegens een spierblessure in haar dijbeen.

We zullen het zien. Vier Lions blijven trouwens zaterdag achter in Almelo: Kati Burrows, Bettine Heinen, Sanne van Eerden en Maaike van den Bovenkamp. De volgende dag spelen zij met het tweede team tegen Jugglers. Voor die wedstrijd zijn de Lions 2 tot de tanden toe gemotiveerd, want ze zijn nog niet vergeten dat Jugglers zo onsympathiek was geen medewerking te verlenen aan het verzetten van de wedstrijd tijdens de Final Four. Dat kostte ProBuild een boete en twee verliespunten. Geen aardige club dus, de Jugglers. Nee, dan Perik Jumpers. De vier Landsmeerse speelsters mogen logeren bij Melissa Pater. Kijk, dat is nou collegialiteit…

ProBuild Lions neemt afscheid van Susan Peters
Auteur: Henk Wals
Datum: 27 maart

English

Susan Peters en ProBuild Lions hebben elkaar vaarwel gezegd. Peters leverde dit weekend haar spullen in, nadat coach Laki Lakner haar vorige week ter verantwoording had geroepen voor wat hij noemt haar "gebrek aan motivatie". Lakner: "Susan heeft zelf de consequentie getrokken uit wat ik haar voorhield. Het is jammer, want ze heeft beslist talent en ze kan een topspeelster worden. Maar ik wil nu eenmaal dat mijn speelsters het beste uit zichzelf te halen door keihard te werken. Uiteraard wens ik Susan het allerbeste." Susan Peters zal worden vervangen door een andere talentvolle center: Sanne van Eerden, die dit weekend al enkele minuten maakte in de bekerfinale.

NOS Samenvatting
Auteur: Tine Sierink
Datum: 27 maart

English

De NOS uitzending van zondagmiddag met een samenvatting van de wedstrijd Perik-Probuild is hier nog te bekijken.

ProBuild Lions bekerkampioen
Auteur: Henk Wals
Foto's: Tine Sierink
Datum: 25 maart

Scoreboard  1  2  3  4  T
Perik Jumpers 14 12 11 11 49
Probuild Lions 12 15 21 15 62

De tweede prijs van het seizoen 2005-2006 is binnen. Na het winnen van de Final Four mag ProBuild Lions zich nu ook Nederlands bekerkampioen noemen. ProBuild verloor de laatste zes jaar vier keer de finale, maar faalde deze keer niet. Perik Jumpers werd met 62-49 verslagen.

Amanda Davidson werd topscorer met 15 punten en Tanya Bröring had 14 punten. Sharon Bos liet een double-double noteren, met 13 punten en 11 rebounds. Kati Burrows zat daar ook dichtbij, met 8 punten en 11 rebounds.

Perik Jumpers bleef de hele wedstrijd in het spoor van de Lions, maar moest in het vierde kwart afhaken.

De coaches Laki Lakner en Brian Benjamin straalden. "I love it, when a plan comes together", zei Benjamin, die bij ProBuild de lange termijn bewaakt. "We hebben vorig jaar mei een doel gesteld en een plan gemaakt, en tot nu toe werkt het. Dat is een geweldig gevoel."

Laki Lakner is er om de wedstrijden te winnen en kweet zich weer bekwaam van deze taak. "Verdedigend deden we het goed, vond ik. Perik is een veel-scorend team en we hielden ze op 49 punten. Aanvallend waren we niet geweldig, ik geloof dat we in de eerste helft 9 op 19 vrije worpen raak schoten. Het heeft drie kwarten geduurd, maar uiteindelijk komen we dan toch boven drijven. Dat is niet alleen omdat we een bredere bank hebben, maar ook omdat we weten hoe we moeten vechten voor de wedstrijd. We hoeven nier perfect te spelen om te winnen. Ik ben trots op mijn meiden."

Lakner complimenteerde zijn speelsters, maar ook de tegenstander. "Perik heeft gewoon een goede ploeg. Ze hebben het ons niet gemakkelijk gemaakt en ze kunnen met opgeheven hoofden het veld verlaten."

ProBuild begon de wedstrijd geconcentreerd. Perik had het moelijk met de Landsmeerse drives naar de basket en maakte fout op fout.

Helaas wisten de ProBuild-speelsters hun vrije worpen maar in geringe mate te verzilveren en konden Melissa Pater en Marloes Renskers de Landsmeerse basket redelijk vinden, zodat de strijd gelijk op ging. Sharon Bos gaf de Lions een 10-6 voorsprong. In de laatste minuut bracht Lotte Hulshof de Jumpers echter weer langszij: 12-12. Amanda Davidson zette met een korte jumper de kwartstand van 14-12 op het bord.

Ook het tweede kwart gaven beide teams elkaar weinig toe. Amanda Davidson en Gerda Heinen brachten met elk een score de Lions op 23-19, maar even later kon Annemieke van der Goot met een jumpertje haar team weer naast de Lions zetten: 23-23. Dezelfde Hulshof plaatste even later de ruststand van 26-27 op het bord.

Na vier minuten in het derde kwart kwam het grootste verschil tot dan toe tot stand, toen Kati Burrows de score op 38-33 bracht. Na een time-out van Eelco Velthof en twee scores van Melissa Pater waren de Jumpers ProBuild alweer tot één punt genaderd: 38-37. Dezelfde Pater moest even later door Velthof naar de kant gehaald worden nadat ze tegen haar vierde fout opliep.

Dat gebeurde even later bij de Lions met Sharon Bos, maart niettemin waren de Landsmeersen in staat het eerste echte gaatje van de wedstrijd te slaan toen Amanda Davidson in de achtste minuut met een driepunter 45-37 liet aantekenen.

Gerda Heinen vergrootte bij het scheiden van het kwart met een drive het verschil tot negen punten: 47-38.

Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Lotte Hulshof, Sefanja Orsel en Marloes Renskers scoorden aan het begin van het vierde kwart om hun team weer op drie punten te brengen (47-44) en Laki Lakner tot een time-out te dwingen. Amanda Davidson schoot vervolgens twee vrije worpen raak en ook nog een jumper, waarna Tanya Bröring met een drive het verschil weer op negen punten bracht: 53-44.

Tamelijk cruciaal was daarna de vijfde fout van Melissa Pater, met nog vier minuten te spelen. De pijp was daarna leeg bij Perik en de Lions gaven de Tubbergsen geen kans meer dichterbij te komen. ProBuild stoomde door van 54-47 naar 60-47 door geslaagde vrije worpen van Kati Burrows en Gerda Heinen en een lay-up van Belinda Bos op assist van Amanda Davidson. Inmiddels was de laatste minuut aangebroken. Tanya Bröring mikte vanaf de vrije worplijn de eindstand op het bord.
Bekerfinale
Auteur: Tine Sierink
Datum: 25 maart 2006

Op het laatste moment mee naar de bekerfinal van Dames 1 in Rotterdam?
Dat kan! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar in de bus.
Geef je op bij Vincent Post (06-53980869) of mail. De bussen vertrekken om 18.00 uur vanaf het parkeerterrein van het ICL. Wees op tijd.

Bekerfinale
Auteur: Henk Wals
Foto: Tine Sierink
Datum: 23 maart 2006

English

Hoe bereidt ProBuild Lions zich voor op de bekerfinale? "Zoals altijd: grondig", zegt coach Laki Lakner. "Ik ben nu eenmaal een perfectionist. Ik wil zo weinig mogelijk aan het toeval overlaten. We hebben twee wedstrijden tegen Perik gespeeld, we hebben een stapeltje DVD's van andere wedstrijden van ze en we weten dus precies wat ze kunnen en niet kunnen. Daarop bereiden Brian [Benjamin] en ik onze speelsters voor, ook individueel. Is een tegenstandster links, rechts, of tweehandig, waarvandaan schiet ze graag, welke kant draait ze op onder de basket, dat soort dingen."

Lakner zegt vooral te vertrouwen op zijn verdediging. "Dat is ons sterke punt, het hele seizoen al. De laatste paar wedstrijden hebben we wat steken laten vallen. Maar zaterdag, als het erom gaat, staan we er heus wel weer. Ik las op de website van Perik Jumpers dat Eelco Velthof en zijn team voor de finale totaal geen druk voelen. Nou, wij wel, en ik zou het niet anders willen. Als mijn speelsters geen druk voelen, dan zorg ik daar wel voor. Voor topprestaties is druk heel erg goed, vooropgesteld dat je ermee om kunt gaan. En ik denk dat wij dat kunnen. Of we winnen? Dat is weer wat anders. Wij hebben dit jaar het beste record, maar ik onderschat Perik Jumpers zeker niet. Het is een goed team. We nemen ze zeer serieus."

"Perik Jumpers is het laatste seizoen verstandig bezig, vind ik. Bouwen op jong talent uit de regio, geen hele hordes buitenlandse speelsters meer, zoeken naar continuďteit op de lange termijn. Een beetje de weg die wij ook zijn ingeslagen. Perik Jumpers en ProBuild Lions hebben sowieso wel wat van elkaar weg: Landsmeer en Tubbergen zijn kleine dorpen in de periferie van een grote stad, beide teams hebben een trouwe en betrokken sponsor en draaien al jaren mee in de bovenste helft van de eredivisie. Er is wederzijds respect en waardering, en dat voel je."

"Vorig jaar speelde ik met Lely ook in de bekerfinale en toen verloren we in Tubbergen met een punt, of zo. Dat was zwaar balen. Ik baal er nog van, trouwens. In eigen huis is Perik Jumpers moeilijk te verslaan. Dat zie je ook dit seizoen. Ze hebben thuis nog maar twee keer verloren, van Yellow Bike en van ons. Uit winnen ze alleen van de onderste drie: Grasshoppers, DAS en Wildcats. Maar goed, toch had ik de bekerfinale liever dit jaar liever in Tubbergen gespeeld dan in Rotterdam, want de sfeer was geweldig. Nou ja, nog liever in Landsmeer natuurlijk…"

"We reizen vrijdagavond al af naar Rotterdam en gaan in een hotel. Hapje eten, video kijken, zaterdagochtend trainen, 's middags rusten en dan naar de wedstrijd. Iedereen heeft er erg veel zin in."

Bekerfinale
Auteur: Henk Wals
Datum: 22 maart 2006

English

Zaterdagavond is het zover: de bekerfinale 2005-2006. Dan nemen de ProBuild Lions het op tegen de Perik Jumpers uit Tubbergen. Beide teams hebben veel ervaring in het spelen van finales. Perik staat voor de vierde keer in zes jaar in de finale, ProBuild voor de vijfde keer in zeven jaar. Het verschil is dat de Jumpers drie keer wonnen en de Lions geen enkele keer. Vreemd genoeg stonden de Landsmeersen en de Tubbergsen maar één keer eerder tegen elkaar in de finale. Dat was in het seizoen 2000-2001, in Weert. Toen werd het 59-57. Daphne Berends hielp Perik toen aan de overwinning, zoals blijkt uit ons archief. De Lions (toen nog Sneekhout Lions) namen dat seizoen wraak op Perik Jumpers door in de finale van de play-offs met 3-2 de landstitel te winnen. En Edward van Cuilenborg zei op de NOS-televisie dat we uit Sneek kwamen. Mooie tijden.

Den Helder is tot nu toe recordhouder in bekertitels. Zij wonnen er vier, maar schitteren al het hele nieuwe millennium door afwezigheid in de finale. Onderstaand het lijstje van Cup winnaars.

2005 - Perik Jumpers (tegen Lely)
2004 - Dressguard Binnenland (tegen ProBuild)
2003 - Perik Jumpers (tegen Lely)
2002 - BV Lely (tegen ProBuild)
2001 - Perik Jumpers (tegen ProBuild)
2000 - Celeritudo (tegen ProBuild)
1999 - NUVA Den Helder
1998 - NUVA Den Helder
1997 - Rapid Service Den Helder
1996 - BV Hoofddorp
1995 - Grasshoppers
1994 - Grasshoppers
1993 - Amiga Den Helder

Morgen meer.

Een tweede bus naar Rotterdam
Auteur: Vincent Post
Datum: 20 maart

Het gaat een gezellige boel worden in Rotterdam, want veel Landsmeerse fans gaan de bekerfinale bezoeken. Eén bus is al vol en we zijn al een eind op streek met de tweede. Maar die moet natuurlijk ook helemaal gevuld. Meld u daarom snel nog even aan via het onderstaande formulier.
De bussen vertrekken om 18:00 uur bij het Indoor Centrum Landsmeer.

Davidson leidt Lions naar overwinning: 82-70
Auteur: Henk Wals
Foto's: Tine Sierink
Datum: 18 maart

Scoreboard  1  2  3  4  T
Probuild Lions 12 20 19 31 82
Autocad ALR 14 12 24 20 70

Amanda Davidson scoorde een seizoensrecord van 28 punten en leidde ProBuild Lions naar een 82-70 overwinning op AutoCAD Amazone Leidsche Rijn. De vierde zege van dit seizoen alweer op de Utrechtsen. Kati Burrows had 17 punten en 7 rebounds en Sharon Bos verzamelde 15 punten en ook 7 rebounds. Ook Gerda Heinen zat in de dubbele cijfers met 11 punten.

Net als vorige week wachtten de Lions weer tot het vierde kwart met het beslissen van de wedstrijd. En net als Wildcats kwam Amazone in de laatste periode in foutenlast. Sigrid van der Toorn, José Verhulsdonck en Shannon Mathews moesten voortijdig het veld verlaten.

Coach Laki Lakner vond na de wedstrijd dat zijn team niet heel erg goed had gespeeld. "Aanvallend was het over de hele wedstrijd genomen niet slecht. We schoten 47% en met name Amanda, Kati en Sharon deden het goed. Maar verdedigend speelden we niet zo goed als we kunnen spelen, al vind ik wel dat Tanya [Bröring] [Shannon] Mathews goed in bedwang gehouden heeft. Maar we stonden 70 punten toe en dat is te veel. We zitten de laatste weken een beetje in een dip. Maar gelukkig kostte dat tot nu toe geen punten."

De wedstrijd dan. Amazone neemt dankzij Shannon Mathews and Tywana Inmon een 0-4 voorsprong. Sharon Bos scoort dan 2-4, maar Inmon zorgt via een aanvallende rebound en een steal voor een 2-8 score en dwingt Laki Lakner tot een time-out. Via twee scores van Tanya Bos en twee jumpers van Kati Burrows weet ProBuild dan weer dichterbij te kruipen, en besluit het kwart met een 12-14 achterstand.

In de tweede periode maakt Gerda Heinen met een score en een bonus 17-18, maar Inmon en José Verhulsdonck verruimen Amazone's voorsprong dan weer tot 18-21. In de zevende minuut zorgen Amanda Davidson met een jumper en twee vrije worpen en Gerda Heinen met een steal op Jinga Gosschalk en een lay-up voor ProBuild's eerste voorsprong in de wedstrijd: 22-21.

Amanda Davidson maakt dan 24-21, Gosschalk antwoordt met een driepunter, maar Davidson mikt er dan meteen aan de andere kant ook een in: 27-24. Davidson scoort dan nog een keer, Verhulsdonck dan voor AutoCAD, waarna Sharon Bos de eerst helft besluit met een driepunter. De Lions gaan dan de rust in met een voorsprong van 32-26.

Aan het begin van het derde kwart wisselen Amanda Davidson en Jinga Gosschalk opnieuw driepunters uit. ProBuild blijft aan de goede kant van de score totdat in de vijfde minuut bij een stand van 43-36 Shannon Mathews een driepunter verzinkt en Kirsten van Haver en Tywanna Inmon elk twee vrije worpen raak schieten. Dat trekt de stand weer gelijk tot 43-43. Het blijft dan gelijk opgaan. In de laatste minuut schiet Gosschalk haar team met een driepunter weer op een 49-50 voorsprong, maar Amanda Davidson brengt de periodestand op 51-50.

In het begin van het vierde kwart weten de Lions dan een gaatje te slaan. Kati Burrows opent met twee vrije worpen, Inmon scoort 53-52, maar vervolgens mikt Belinda Bos raak uit de hoek en scoort Kati Burrows onder de basket en benut een bonus: 58-52. In de vijfde minuut zet Tanya Bröring van achter de boog 65-55 op het bord. Mathews scoort dan nog met een driepunter 65-58, maar het is vooral de op dat moment onstopbare Amanda Davidson die er voor zorgt dat Amazone niet meer dichterbij kan komen. Ze laat onder meer haar derde en haar vierde driepunter aantekenen en houdt het verschil zo rond de tien punten.

Bij Amazone beginnen de smalle selectie en de stevige verdedigingswijze dan hun tol te eisen. Drie speelsters verlaten het veld met vijf fouten. Sharon Bos besluit ook de tweede helft met een driepunter: 82-70.

Bij Amazone was Tywanna Inmon topscorer met 28 punten. Jinga Gosschalk kwam tot 18 en Shannon Mathews tot 10 punten.

Kaartjes voor de bekerfinale
Auteur: Vincent Post
Datum: 17 maart

De toegangsprijs voor bekerfinale op zaterdag 25 maart is vastgesteld op € 2,50 jeugd t/m 12 jaar en € 5,00 voor de rest. Wij hebben echter de mogelijkheid om vooraf kaarten met korting te kopen (minimaal afname 50 stuks). De prijs met korting is € 1,50 jeugd t/m 12 jaar en € 3,00 voor de rest.

Wil je van deze korting profiteren dan kun je vooraf kaartjes kopen. Die mogelijkheid wordt aanstaande zaterdag geboden tijdens de thuiswedstrijd van ProBuild Lions - AutoCAD Amazone Leidsche Rijn aanvang 16:00 uur.

Na zaterdag zijn alleen nog kaartjes tegen de normale prijzen aan de kassa van het Topsportcentrum in Rotterdam te koop.

Zaterdag: AutoCAD Amazone
Auteur: Henk Wals
Datum: 16 maart

English

Zaterdag beginnen we aan de Elite A. Voor de niet-ingewijden: in het Nederlandse damesbasketball is het ieder jaar weer een verrassing hoe de competitie gespeeld wordt. Dit seizoen wordt tussen de "gewone" competitie en de play-offs nóg een rondje gespeeld: de Elite-A en de Elite-B. De bovenste vijf en onderste vijf spelen onderling nog een extra rondje. Zie voor het schema van ProBuild Lions het programma.

Zaterdag begint ProBuild met een wedstrijd tegen AutoCAD Amazone Leidsche Rijn. De Amazones en de Lions ontmoetten elkaar tot nu toe driemaal, twee maal voor de competitie en één maal voor de beker. In alle gevallen wonnen de Lions. Toch zal Laki Lakner AutoCAD niet onderschatten, want als het ster-trio Shannon Mathews, Tywanna Inmon en Jinga Gosschalk eenmaal rolt, dan wordt het niet gemakkelijk. Pikant is dat er gedurende het seizoen wat mensen overstaken. José Verhulsdonck, die bij de Lions aan weinig minuten toekwam, verhuisde naar Amazone. En Amazone's assistent-coach Dwight van West voegde zich inmiddels bij de coaching-staf van ProBuild.

In afwijking van wat in Landsmeer gebruikelijk is, begint de wedstrijd om 16.00 uur 's middags. Uitgenodigd zijn alle deelnemers aan het door ProBuild Lions georganiseerde toernooi van de Landsmeerse basisscholen, dat vorig week plaatsvond.

ProBuild ontsnapt in Nijmegen
Auteur: Henk Wals
Foto's: Tine Sierink
Datum: 12 maart

Eén goed kwart was voor ProBuild Lions genoeg om een ruime overwinning op Wildcats te boeken. De Lions wachtten daarmee tot de laatste periode. Na drie kwarten was de wedstrijd nog in evenwicht, 47-47. Een 6-28 run in het laatste kwart bracht de eindstand echter op 53-75.

Coach Laki Lakner maakte na afloop geen blije indruk. "Gelukkig winnen wij uiteindelijk, dat zijn wij ook wel aan onze stand verplicht, maar we speelden drie kwarten lang onverzorgd en ongeconcentreerd basketball. In het vierde kwart gaat dan het licht uit bij Wildcats, en dan gaan we erop en erover. Maar ik heb liever dat we zo'n wedstrijd in het eerste kwart beslissen. In de Elite A zullen we ons dit spel niet kunnen permitteren."

Amanda Davidson scoorde 17 punten (3-uit-3 driepunters) en Tanya Bröring had er 16. Sharon Bos deed een belangrijke duit in het zakje met 12 punten en 11 rebounds.

Belinda Bos scoorde de eerste punten van de wedstrijd uit een offensieve rebound, maar toen de Lions daarna een regen van mislukte driepuntspogingen afleverden, vond Laki Lakner in de derde minuut de tijd gekomen om een time-out te nemen om zijn team op het idee te brengen naar de basket te driven. Dat gebeurde, maar veel gevolgen voor het schotpercentage had dit niet. In de rust stond dit op 25%. Aisha Williams droeg in het eerste kwart negen punten bij aan een Nijmeegse voorsprong van 17-14.

Het tweede kwart betekende geen verbetering voor ProBuild. Nadat Kim Bennett in het tweede kwart 19-14 maakt, mikt Amanda Davidson haar tweede driepunter van de wedstrijd raak: 19-17. Vervolgens loopt Wildcats naar een 25-19 voorsprong, die tot 28-19 wordt vergroot als Sigrid Sinnema vanaf een metertje of drie voor de driepuntslijn feilloos raak schiet. Met haar tweede driepunter maakt Sinnema even later 31-23. Nadine Boesaart benut dan twee vrije worpen voor de Lions en Tanya Bröring scoort en verzilvert een bonus: 31-28. Maria Hoogstraten benut dan nog een vrije worp voor Wildcats om de ruststand op 32-28 te brengen.

In de kleedkamer verzoekt coach Laki Lakner zijn team vriendelijk om wat harder en slimmer te verdedigen. Verder constateren de coaches dat de Lions op dat moment 8 uit 31 geschoten hebben en 10 uit 16 van de lijn. Geen reden tot blijheid dus, maar de verwachtingen voor de tweede helft zijn hooggestemd.

Maar, zo blijkt, er moet nog even geduld betracht worden. Ook het derde kwart is geen sportief hoogtepunt voor de Lions. Het begin is goed: Amanda Davidson levert een assist af op Kati Burrows, blokt vervolgens in de verdediging een schot, en dan nog een, waarna Gerda Heinen een layup kan lopen. Dan zorgt Davidson zelf voor 32-34. Daarna scoren de Lions echter acht minuten lang geen velddoelpunt meer. Gelukkig wel van de lijn, waardoor de wedstrijd gelijk op blijft gaan.

Anouk Biesters scoort twee keer achtereen voor Wildcats en zet haar team weer op een voorsprong van 40-38. De eerste Landsmeerse veldscore valt dan weer in de tiende minuut, als Sharon Bos met een drive 42-42 scoort. Aisha Williams schiet even later met een driepunter 47-44 op het bord, maar Tanya Broring mikt er aan de overkant ook een in, waardoor de kwartstand op 47-47 komt.

Biesters begint de laatste periode met een score, maar Sharon Bos maakt weer gelijk met twee vrije worpen. Dan slaat Belinda Bos een eerste gaatje voor de Lions met een driepunter en een jumpertje van de achterlijn: 49-54. Amanda Davidson mikt dan haar derde drietje raak, 49-57 en coach René Tönissen moet in een time-out vluchten.

Tönissen zit met het probleem dat in het vierde kwart de ene na de andere van zijn speelsters het veld moeten verlaten met vijf fouten. Achtereenvolgens verdwijnen Zairah van Hooijdonk, Sigrid Sinnema, Muriel Gunsing en in de tiende minuut ook Kim Bennett.

René Tönissens time-out heeft niet veel resultaat, want Belinda Bos schiet een vrije worp raak, mist haar tweede, maar Susan Peters pakt de rebound en scoort. Peters eindigt de wedstrijd overigens met negen rebounds.

Aisha Williams benut dan twee vrije worpen, 51-60, maar dan plaatsen de Lions een 0-15 run en brengen de stand op 51-75. De laatste twee Landsmeerse scores zijn voor Kati Burrows. Aisha Williams levert dan het slotakkoord met twee vrije worpen.

Leeuwinnen tegen wilde katten
Auteur: Henk Wals
Datum: 9 maart

English

Zondagavond, om kwart voor zeven, begint in Nijmegen de wedstrijd van Wildcats tegen ProBuild. Een goed gekozen tijdstip om sporthal de Horstacker stampvol te krijgen, dus het zal wel een gezellige boel worden. Wildcats bevindt zich op dit moment op de zevende plaats op de ranglijst en zal ongeacht de uitslag van zondag vanaf deze plaats de Elite B ingaan. ProBuild zou bij verlies en winst van Renes/Binnenland nog op een derde plaats van de Elite A terecht kunnen komen. Met andere woorden: de Lions willen winnen.

Wees erbij in Rotterdam!
Auteur: Henk Wals
Foto: Tine Sierink
Datum: 8 maartOp zaterdagavond 25 maart is het zover: de Nederlandse bekerfinale in het Topsportcentrum Rotterdam. ProBuild Lions neemt het dan op tegen Perik Jumpers uit Tubbergen. Natuurlijk hopen we dat er zoveel mogelijk supporters uit Landsmeer en omstreken aanwezig zijn om de Lions aan te moedigen. Om het voor iedereen makkelijk en gezellig te maken hebben we een bus gehuurd, die om 18:00 uur vertrekt uit Landsmeer. Voor maar zes euro reis je comfortabel en gezellig naar Rotterdam, alwaar de wedstrijd om 20:00 uur begint. Geef je op door even het elektronische formuliertje in te vullen. Bij veel belangstelling huren we gewoon meer bussen!

Ik ga mee naar Rotterdam.
Vul in:

Aantal personen:

Naam :

Telefoon:

E-mail:

 

Of stuur een mailtje naar: webmaster@probuildlions.nl.

Eenvoudige overwinning ProBuild op DAS, 83-48
Auteur: Henk Wals
Foto's: Tine Sierink
Datum: 4 maart

Nadine Boesaart speelde een uitstekende wedstrijd, maar nagenieten in de kantine was er niet bij voor haar. De Landsmeerse center werd ingeloot voor de dopingcontrole. Het plassen na de wedstrijd wilde echter niet lukken, zodat ze om middernacht nog beneden in de zaal stond, net als de voor de controle uitverkoren speelsters van DAS trouwens.

Tijdens de wedstrijd was Boesaart wél uitermate productief, met vier rake driepunters uit vier pogingen, 18 punten totaal en 8 rebounds. Tanya Bröring liet 17 punten aantekenen en Kati Burrows maakte een prima thuisdebuut met 15 punten in 21 minuten.

Bij DAS ontbrak de geblesseerde Kizzy Lopez.

ProBuild ging furieus van start. Nadine Boessaart schoot met een driepunter 6-0 op het bord. Rita Valente Pais maakte met twee scores 6-4, maar Boesaart reageerde met haar tweede driepunter, 9-4. Met haar derde treffer van achter de lijn zorgde de 1.82 meter grote center voor 16-8, waarop Amanda Davidson er ook een liet aantekenen, 19-8.

Tijd voor een time-out, vindt coach Kees Brugman dan, maar de eerstvolgende acties zijn Landsmeerse lay-ups van Amanda Davidson en Maaike van de Bovenkamp, waardoor de voorspong stijgt tot 23-8. Amy van Blitterswijk en Hilly Speelman scoren dan voor DAS, maar bij de LIons is dan inmiddels Kati Burrows in het veld gekomen, en zij scoort zes achtereenvolgende punten: 29-13. Susan Peters mikt dan ook nog een driepunter raak en dan is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, 32-13. Maaike van de Bovenkamp en Kati Burrows zorgen voor een periodestand van 37-13.

In het tweede kwart weet DAS maar zeven punten te scoren, terwijl ProBuild rustig doorstoomt naar 51-20 met rust.

Dan, in de derde periode gaat het even wat minder met de thuisploeg. Bij een stand van 57-27 schiet Gwen van Helfteren twee driepunters binnen, scoort nog een keer en brengt daarmee de stand op 57-35. Amanda Davidson scoort een layup voor de Lions, maar Rita Valente Pais mikt ook nog een drietje raak, 59-38. Het derde kwart eindigt in een 64-40 Landsmeerse voorsprong, maar DAS is die periode met een 11-20 overwinning uit de bus gekomen. In het vierde kwart herstellen de Lions zich dan weer. DAS wordt onder leiding van Tanya Bröring met 19-8 aan de kant gezet. Via 77-47 in de achtste minuut wordt het uiteindelijk 83-48. Maaike van de Bovenkamp scoort de laatste basket voor ProBuild.

Coach Laki Lakner vindt na afloop dat zijn team één helft goed gespeeld heeft, waarvan één kwart bijna perfect. "We misten nauwelijks in het eerste kwart en schieten vijf uit vijf driepunters. Met rust staan we met 33 punten voor, waarna we het derde kwart weggeven. Dat was jammer, want ik had gewild dat we de hele wedstrijd scherp bleven en dat is duidelijk niet gelukt." Over Kati Burrows was coach Lakner tevreden. "We leveren in vergelijking met Dena Williams vijftien centimeter in, maar Kati is slim, ze pikt onze spelletjes snel op en ze scoort makkelijk. Ze moet alleen nog wedstrijdconditie krijgen. Ik denk dat we verdedigend wat slechter zijn geworden en aanvallend wat beter."

DAS
Auteur: Henk Wals
Datum: 3 maart

English

Zaterdagavond ontvangt ProBuild Lions DAS. Het Delftse team staat op dit moment op de voorlaatste plaats, met twee punten achterstand op Celeritudo. Een play-off plaats behoort nog tot de mogelijkheden. ProBuild en DAS ontmoetten elkaar dit seizoen al twee keer: één keer voor beker en één keer voor de competitie. De bekerwedstrijd wonnen de Lions in eigen huis met 78-46. Drie dagen later deed ProBuild het in Delft een stuk minder goed. Het Landsmeerse team ontsnapte met een nipte zege van 49-57.
Zaterdag maakt Kati Burrows haar thuisdebuut. De wedstrijd begint om half negen. Sponsor van de wedstrijd is Witteveen Kantoorinstallaties.