Chrome CSS Drop Down Menu

ProBuild wint opnieuw de Final Four
Auteur: Henk Wals
Foto: Tine Sierink
Datum: 18 december 2010

Scoreboard  1  2  3  4 T
Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam 18 18 6 21 63
Probuild Lions 22 21 20 18 81

Twee wedstrijden op een dag: volgens Ivo Boom op iBasketball een drama voor het door blessures geteisterde ProBuild Lions. Een te zware opgave.

Het viel wel mee.

ProBuild won de finale tegen Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam met 63-81. Ook won de moeder van Romy Stijsiger de hoofdprijs in de loterij: een mountain bike. En buiten begon de sneeuw weer gezellig te vallen, dus de avond kon niet meer stuk.

Ilana Vergunst speelde een topwedstrijd met 24 punten tegen 57% uit het veld. Molly McDowell zat dicht tegen een triple double aan met 23 punten, 8 assists en 8 rebounds.

Hetzefde gold voor Kati Harty, die met een stevig ingetapete enkel speelde. Het was geen beletsel. Zij had 21 punten, 8 rebounds en 9 steals.

"Wij hebben de afgelopen maand laten zien dat we wedstrijden puur op mentaliteit kunnen winnen", zei coach Laki Lakner na afloop. "En dat was ook wel nodig. We hebben te veel van te weinig spelers moeten vergen. We zitten er doorheen, maar deze meiden willen gewoon niet verliezen. Het is een zeldzame kwaliteit die dit team heeft."

ProBuild won z'n vijfde Final Four in tien jaar, maar het was de eerste keer dat de beker buiten Landsmeer werd binnen gehaald.

De start was niet best. Vooral door toedoen van Jamailah Adams kwam Binnenland 11-3 voor. Maar ProBuild antwoordde met een omschakeling naar zone en een regentje van driepunters (McDowell, Harty, Vergunst twee) en sloot het kwart af met 18-23.

In het tweede kwart kwam Binnenland opnieuw voor, nu met 31-27, maar ProBuild produceerde een 0-13 run om er 31-40 van te maken. De rust ging in bij een stand van 36-43.

De zone bleef in het derde kwart staan en de fanatieke en toch net weer wat andere uitvoering ervan leverde steal na steal op. Onder leiding van Ilana Vergunst stoomden de Lions door naar een voorsprong van 40-63.

Challenge Sports kwam zes minuten lang niet meer tot scoren, totdat Eline Kasius de kwartstand van 42-63 op het bord zette.

In de vierde periode dichtte de thuisploeg met een slotoffensief het gat nog tot 14 punten, 51-65, maar verder liet ProBuild het niet komen. Belinda Bos moest met vijf fouten het veld verlaten, maar Laki Lakner haalde tegen het einde van de wedstrijd alle starters uit het veld. Alle meegekomen speelsters kregen speeltijd.

Zo gingen de Lions zonder veel moeite naar het einde. Even daarna nam Molly McDowell de beker in ontvangst van NBB-bestuurder Topsport Martijn Rengelink, die de sneeuw had getrotseerd om de uitreiking te komen doen.

Morgenochtend stappen Molly McDowell en Kati Harty (hopelijk) op het vliegtuig om van een welverdiende vakantie te genieten.

Media:
> Video
> Foto's

  ProBuild naar de finale Final Four
Auteur: Henk Wals
Foto: Tine Sierink
Datum: 18 december 2010

English
Statistieken

Media:
> Foto's
> Video

ProBuild Lions bereikte zonder veel moeite de finale van de Final Four. ProBuild stond nooit achter en versloeg HLB Accountants met ruime cijfers: 72-55. In de finale treden de Lions vanavond aan tegen Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam, die het CTO Amsterdam versloegen.

Kati Harty viel in de derde periode uit met een licht verzwikte enkel. Het is nog onduidelijk of ze in de finale zal spelen.

Maaike van de Bovenkamp leidde het team met 15 punten. Molly McDowell had 14 punten en 8 assists. Kati Harty droeg 13 punten bij, die ze alle maakte in het eerste kwart. Belinda Bos scoorde 8 punten en had 11 rebounds.

ProBuild scoorde 41% uit het veld.

Dankzij vooral Kati Harty kwamen de Lions al snel op een 18-10 voorsprong. Het eerste kwart werd afgesloten bij een stand van 25-15.

Dewi Keppy mikte twee driepunters raak in het tweede kwart en hielp zo mee om ProBuild een 48-32 voorsprong te bereiken met rust.

In de derde periode mikte Maaike van de Bovenkamp een driepunter raak en bracht daarmee het grootste verschil van de wedstrijd op het bord: 59-34. Daarna deed ProBuild het iets rustiger aan, maar hield HLB wel op ruime afstand. De derde periode eindigde bij een stand van 61-45.

Het vierde kwart was een formaliteit. Het werd nog heel even 63-53, maar drukte Molly McDowell namens de Lions het gaspedaal weer even in en werd het 68-53. Belinda Bos mikte in de zoemer nog een driepunter raak en bepaalde de eindstand op 72-55.

Media:
> Foto's
> Video

  Twitter updates
Auteur: Henk WalsFinal Four
Auteur: Henk Wals
Datum: 15 december 2010

English

Dit weekend doet ProBuild Lions mee aan het Final Four-toernooi in sporthal De Driesprong te Barendrecht. De Final Four wordt dit jaar georganiseerd door Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam, een club die dat al drie keer eerder deed: in 2001, 2002 en 2004.

De Final Four vindt voor de zeventiende keer plaats. ProBuild Lions stond voor het eerst in de Final Four in 1996. De Lions namen tien keer deel, vanaf 2005 zes keer continue. Vier keer werd het toernooi gewonnen, in alle gevallen in Landsmeer.

Ook Binnenland won de drie zelfgeorganiseerde toernooien. Kennelijk is het thuisvoordeel in de Final Four groot.

ProBuild neemt het vrijdag op tegen HLB Accountants. Deze wedstrijd begint om 21:00 uur, na de ontmoeting tussen Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam en het CTO.

Zaterdag spelen de winnaars van deze partijen de finale. De aanvang daarvan is om 20:30 uur.

De Arriva-touringcar vertrekt vrijdag uit Landsmeer om 18:00 uur.

Eerder
Datum 18 december 2010
Before
Date: December 18, 2010Startpagina - Favorieten
Klik hier om deze pagina aan je Favorieten toe te voegen. Klik hier om deze pagina je startpagina te maken.
stem = vote
Dames Eredivisie Headlines:
Batouwe Basketball: Vertrek Yvonne van Daalen
Wereldtickets: Zandbergen stopt bij Wereldtickets.nl
Eurosped: Jaarafsluiting
CTO: Onnodig verlies CTO Amsterdam Vrouwenbasketball
Challenge Sports/Binnenland: Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam tweede in Final Four Dames Eredivisie
NBB: ProBuild Lions wint Final Four
HLB: ProBuild Lions terechte winnaar 1/2 Finale Final Four

Twitter
Tweets ProBuildLions