LOON LIONS koploper Dames eredivisie!

Loon Lions verslaat medekoploper Lekdetec.

Aan het begin van de wedstrijd neemt Loon Lions meteen alle nitiatieven. Echter, na 3 minuten werden die initiatieven pas daadwerkelijk beloond met de eerste punten van de wedstrijd. Goede kansen op alle momenten in de aanval werden ernaast gewerkt en zo bleef een grote run voor Loon Lions uit. De grip is echter wel aan de kant van Loon Lions. Via 6-0 en 11-7 is het Lies van Straaten met vijf punten op rij om de voorsprong te vergroten en de grip op de wedstrijd te verbeteren. Een voorsprong van 9p staat er op het bord na het eerste kwart.


Na drie minuten in het tweede kwart is het wederom Lies met een driepunter waardoor de voorsprong boven de tien wordt en tegenstander Lekdetec de time-out in moet. Uit die time-out komt Lekdetec terug tot zeven, wat een 11-2 run aankondigt voor Loon Lions en een ruststand van 37-23.


In het derde kwart slingert de voorsprong tussen de 11 en 15 punten en eind derde kwart komt er een comfortabele voorsprong van 20 punten op het bord, waarmee q4 bijna plichtmatig afgewerkt kan worden.


Lekdetec geeft nog wel even gas en maakt een 6-0 run wat de komst van de youngsters op het veld aan de kant van Loon Lions nog wel even uitstelt. Uiteindelijk kunnen zij met nog 2 minuten te spelen hun opwachting op het veld maken en mogen de wedstrijd uitspelen. Eindstand 68-50.


Na de wedstrijd waren de bloemen van bloemisterij Zijlstra en een goed gevulde tas van Hegron voor de lady of the game, Lies van Straaten. Lies is een 2 e jaars dames 1 speelster uit de eigen jeugdopleiding van Landsmeer.


Aankomende weken heeft Loon Lions een druk programma, eerst 3drie itwedstrijden daarna staat de eerste thuiswedstrijd gepland op 7 december in de ICL tegen Cangeroes uit Utrecht.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.