Marlous Nieuwveen terug bij Loon Lions

Marlous Nieuwveen zal het komend seizoen optreden als assistent-coach naast hoofdcoach Thuis Volmer. Dit liet bestuurslid Technische Zaken Milko Lieverst vandaag weten.


De voormalig international was al eerder assistent coach bij Loon Lions, in het seizoen 2016-2017, onder toenmalig hoofdcoach Molly McDowell. Marlous neemt een schat aan basketball ervaring mee. Haar ervaring en kennis zal bij uitstek helpen om het groter wordende contingent jonge, zelf opgeleide speelsters beter te maken, zo luidt de verwachting. Afgelopen seizoen coachte Marlous de U20 Dames van BS Leiden.

Biografie Marlous Nieuwveen


Geboren op 12 April 1980 in Leiderdorp | Had waarschijnlijk een van de meest succesvolle carrières in de geschiedenis van het Nederlands Dames Basketball | Begon met spelen bij BC Leiderdorp voordat ze uitkwam voor de University of Valparaiso (USA NCAA Division I) | Speelde professioneel in Spanje van 2003 tot en met 2005 bij Delta Basket en Cajas Canarias | Werd gedraft door de Los Angeles Sparks in 2005 | Kwam terug naar Europa aan het eind van 2005 om bij Phard Napoli in Italië te spelen | In 2007 stapte ze over naar Challes les Eaux Basket in Frankrijk om vervolgens weer terug te gaan naar Italië om voor Germano Zama Faenza uit te komen | Besloot in 2010 om weer in Nederland te gaan spelen, bij Leiderdorp waarmee ze meteen Kampioen van Nederland werd, met gemiddeld 16 punten en 9 rebounds | In het seizoen 2011-2012 tekende ze bij Probuild Lions, waarna ze vervolgens bij Grasshoppers (2012-2013) en Binnenland (2013-2015) speelde | Haar laatste seizoen als speelster sloot ze af in Landsmeer met een Nederlands Kampioenschap in het seizoen 2015-2016 | 56 Officiële interlands met het Nederlands Team staan op haar naam | Begon met coachen in 2016, bij Loon Lions | Organiseert al enige jaren haar eigen Marlous Nieuwveen Basketball Camps |  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.