Grasshoppers viert kampioenschap in Landsmeer


Het seizoen 2018-2019 zit erop. Solar-systemen Grasshoppers won zaterdagavond de vierde finalewedstrijd van Loon Lions en vierde het landskampioenschap uitbundig op de Landsmeerse vloer. Loon Lions verloor de serie met 3-1 en werd daarin twee keer van het veld geveegd. Zowel de eerste en de laatste wedstrijd won het Katwijkse team met een verschil van 34 punten. Zaterdagavond gingen de Lions in eigen huis kansloos ten onder met een uitslag van 30-64.Dat het een afdroogpartij werd, was vanuit Landsmeers oogpunt teleurstellend, maar met het Katwijkse kampioenschap kon iedereen uiteindelijk wel vrede hebben: het team van coach Rick Driessen had dit seizoen gewoonweg de meeste kwaliteit in huis. En nadat het grote verlies zaterdagavond was weggeslikt, ontstond in Lions-kringen al snel het gevoel dat het al met al een goed seizoen was geweest. Lions-aanvoerder Tanya Bröring sprak na het uitreiken van de kampioenschapsbeker aan Grasshoppers het publiek toe en verwoordde het zo: “We stonden in drie finales en wonnen de beker. Aan het begin van het seizoen hadden we graag voor dat resultaat getekend.” En zo was het.Loon Lions had de hele serie moeite met scoren. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de uitstekende Katwijkse verdediging, maar in de laatste wedstrijd misten de Landsmeerse speelsters ook menig open schot. Vermoeidheid, wellicht: een serie van twee intensieve wedstrijden per week vormt een zware fysieke belasting voor een team dat op leeftijd begint te raken. De Lions raakten in hun laatste seizoensoptreden nog geen 20 procent van hun schoten. Dat is onthutsend weinig. Tanya Bröring was met 11 punten de enige speelster in de dubbele cijfers, maar had daar 19 doelpogingen voor nodig.Met rust stond er een handbalstand op het bod: 15-21. In principe een overbrugbaar verschil: had Loon Lions toen een knop kunnen omzetten, dan was er nog alle kans geweest. Maar het was juist Grasshoppers dat gesterkt uit de kleedkamer kwam. Het Katwijkse team startte met een 0-8 run en sprintte in de volgende 8 minuten naar een 21-42 voorsprong. Daar was geen houden meer aan en nog voor de laatste periode aanbrak was het duidelijk wie er dit seizoen kampioen van Nederland zou worden.


Coach Rick Driessen en zijn team komt dan ook alle lof toe. Grasshoppers werd met overmacht winnaar van het reguliere seizoen en de finaleserie. En ze wonnen zowel de Final Four als het landskampioenschap. Loon Lions won de beker. Dat is mooie verdeling.


Album

Loon Lions vs Grasshop 11-5-2019

NOS-filmpje

https://nos.nl/l/m/2284171

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.