Grasshoppers pakt derde wedstrijd


Loon Lions is er niet in geslaagd de goede prestatie van zaterdagavond te herhalen. In een volgepakte Landsmeerse sporthal verloren de Lions dinsdagavond met 54-66.


Tanya Bröring

Katie Bussey scoorde 17 punten voor Loon Lions, Tanya Bröring 13 en Kim Hartman 10. Bij Solar-systemen Grasshoppers scoorden de zussen Fleur en Sonja Kuijt respectievelijk 14 en 12 punten en liet Noor Driessen er 13 aantekenen.


Mede door drie driepunters van de zussen Kuijt in het eerste kwart kwam Loon Lions op 16-22 achterstand. Toen Iris Govers in de tweede periode van achter de boog 22-32 maakt, kwam de Katwijkse voorsprong zelfs in de dubbele cijfers. Dankzij vier punten van Roos Hof en een score van Tanya Bröring vlak voor rust werd de schade op de helft van de wedstrijd beperkt tot 29-36.De Lions speelden de eerste helft niet overtuigend, met enkele malen knullig balverlies en een verdediging die niet sloot. Dat laatste wist coach Thijs Volmer in de rust te verhelpen. In het derde kwart werd de verdediging strakker aangetrokken en liep Loon Lions puntje voor puntje in. Dat ging echter moeizaam, want ook Grasshoppers had de defensie op orde en aan beide zijden waren de punten schaars. De Lions kwamen nog even op voorspong, maar bij het einde van het derde kwart had Grasshoppers de leiding weer overgenomen, 45-48.


Loon Lions zakte in de vierde periode weer wat in. Opnieuw werd een aantal keren balverlies geleden en bleven de punten duur. Na een score van Noor Driessen voor Katwijk (45-50) volgden drie puntloze minuten. Toen volgde een dodelijke driepunter van Fleur Kuijt die de Lions niet meer te boven kwamen. De regerend landskampioen verdween langzaam uit zicht en in de laatste twee minuten wist iedereen dat de wedstrijd gespeeld was.


Fleur Kuijt, Lady of the Game met Loon Lions-voorzitter René Bakker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.