Vrouwenlinie van Landslake Lions goed op stoom


Het eerste vrouwenteam van Loon Lions heeft de Carla de Liefde trofee veroverd en staat in de finale van de play-offs. Het seizoen is nu al succesvol te noemen, al zullen coach Thijs Volmer en zijn team er in de komende weken alles aan doen om de ultieme prijs nog binnen te slepen.


Maar niet alleen de vaandeldrager van Landslake Lions doet het goed. Ook de jeugdteams gooien net als in de laatste jaren weer hoge ogen en maken kans op landskampioenschappen.


Het afgelopen seizoen werden aan de vrouwenkant zowel de U14, de U18 als de U20 Nederlands kampioen. En dit jaar zijn er wederom teams die kans hebben op het landskampioenschap.


De U20 mag het opnemen tegen de Orange Angels, de talentenschool van de NBB uit Amsterdam. Geen makkelijke klus, maar het team van coaches Dennis Mooibroek en Marcel Huibens boden tijdens de eerste wedstrijd zeer goed tegenstand en er waren zeker kansen om te winnen. Dit biedt perspectieven voor een mooie strijd tussen beide teams.


De U18, onder leiding van Clemens Post en Nadine Boessaart, eindigde in de laatste competitieronde toch nog als eerste door verlies van Den Helder. Dat betekent dat de Landsmeerse U18 aantreedt tegen de talenten uit Barendrecht, CBV Binnenland. Het Landsmeerse team gaat zich het komende weekend voorbereiden in Frankrijk, waar het uitkomt in een goed bezet internationaal toernooi.De U16 staat onder leiding van coach Martin van Roemburg, die het stokje van Rani Chaoui heeft overgenomen. Na een stroeve competitiestart eindige het team uiteindelijk keurig als derde en mag tegen Jolly Jumpers uit Veghel gaan spelen.  De meiden hebben in de loop van het seizoen de draad goed opgepakt. De doelstelling, het behalen van de Final 4,werd door hard werken alsnog gehaald.Mixed 2 u12, met een nieuwe generatie talentvolle meiden, zijn afgelopen weekend al kampioen geworden. Een uitstekende resultaat.


Al met al hebben de speelsters, coaches, ouders en andere betrokkenen bij de verschillende team weer een goede prestatie neergezet. Kom de teams, tijdens het laatste deel van deze spannende competities, steunen en laat de Landsmeerse leeuw weer ouderwets brullen. In het ICL én tijdens de uitwedstrijden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.