Loon Lions pakt ook tweede wedstrijd in Den Helder


De vrouwen van Loon Lions waren ook in hun tweede play-off-wedstrijd succesvol. In de halve finale-reeks tussen Dozy Den Helder en Loon Lions staat het nu 0-2 in Landsmeers voordeel. Zondagavond wordt de serie vervolgd in Landsmeer en kan Loon Lions bij winst de finale bereiken.


Loon Lions won met 56-63. De wedstrijd kan niet fraai genoemd worden. “Het was vechtbasketball”, vond ook coach Thijs Volmer. “Aan beide kanten ging er het nodige fout, met veel turnovers, maar we gingen dan ook voor elke bal. Dat is play-off-basketball. Uiteindelijk schoten wij iets beter dan Den Helder en dat maakte het verschil. Maar ik ben verschrikkelijk blij met deze winst.”Inderdaad schoot Loon Lions beter, 42% tegen 34% bij Den Helder. Ook pakten de Lions meer rebounds, 42 tegen 35. Toch ging Dozy Den Helder het grootste gedeelte van de wedstrijd aan de leiding en kreeg Loon Lions pas in de laatste fase de overhand.


Dat was te danken aan de enorme inzet van iedereen, maar het hielp ook dat Katie Bussey meer dan de helft van haar schotpogingen door de basket zag gaan en 25 punten en 6 rebounds bijdroeg. Fieke Ligthart kwam tot 14 punten en 8 rebounds.


De teams bleven de hele wedstrijd dicht bij elkaar. Het grootste verschil bedroeg 7 punten en stond op het bord toen het eindsignaal klonk.


Katie Bussey

Dozy Den Helder kwam met 19-13 voor in het eerste kwart, maar Nadine Boesaart opende de tweede periode met een drietje: 19-16. Even later kon Katie Bussey na een technische fout van de Helderse coach Anna Vicenzetto gelijk maken, 21-21. Met rust stond de thuisploeg met 35-32 voor.


In het derde kwart leed Loon Lions een aantal malen onachtzaam balverlies. “Als we wat zorgvuldiger hadden gepast, zouden we in die periode al een voorsprong van pakweg 12 punten gehad kunnen hebben”, meende coach Volmer na afloop. Maar nu ging het anders: de teams kwamen afwisselend aan de leiding en Den Helder stond na het kwart nog steeds voor met drie punten: 49-46.


Een driepunter van een ruime meter voor de boog uit handen van Katie Bussey bracht de Lions aan het begin van het laatste kwart weer langszij. Even daarna bracht de Amerikaanse schutter vanaf de vrije worp-lijn haar team voorgoed op voorsprong, 49-51. Een drive van Bussey vergrootte de marge met zo’n drie minuten te gaan tot 53-59, maar Janiek van Veen bracht onmiddellijk daarna met een driepunter de spanning terug in de wedstrijd. De laatste minuten werden vervolgens vaak onderbroken door time-outs en vrije worpen, maar Loon Lions bleef aan de goede kant van de score.


Album

Loon Lions @ Dozy Den Helder 11 apil 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.