Loon Lions verkleint kans op tweede plek door verlies tegen den Helder


Loon Lions heeft zichzelf zaterdagavond in Den Helder geen dienst bewezen door met 79-63 te verliezen van concurrent Dozy Den Helder. De nog resterende thuiswedstrijd tegen koploper Solar-systemen Grasshoppers moet nu volgende week gewonnen worden om de tweede plaats te behouden.


Hoe staat het ervoor? Alle kanshebbers voor de play-offs hebben nu evenveel wedstrijden gespeeld. Er rest volgend weekend nog één wedstrijd. De stand is als volgt:


  1. Solar-systemen Grasshoppers, 32 punten
  2. Loon Lions, 22 punten
  3. 4Consult/Binnenland, 20 punten
  4. Dozy Den Helder, 20 punten
  5. Lekdetec, 18 punten

Loon Lions speelt volgende week tegen Grasshoppers, Den Helder tegen Jolly Jumpers en Lekdetec en Binnenland tegen elkaar.


Voor Lekdetec ziet het er somber uit. Het team uit Bemmel kan nog bij de eerste vier komen als het wint van Binnenland en Den Helder verliest van Jolly Jumpers. Dat laatste is echter gezien het krachtsverschil tussen beide teams niet erg waarschijnlijk.


Wint Loon Lions volgende week van Grasshoppers, dan is de tweede plek verzekerd. Dat zou bij een eventueel verlies ook het geval zijn als Binnenland wint en Den Helder onverhoops verliest in Tubbergen.


In alle andere gevallen eindigen de Lions op de derde plek. In het scenario dat Den Helder en Binnenland beide winnen eindigen drie teams met 22 punten. Binnenland eindigt dan als vierde, omdat het de minste onderlinge wedstrijden heeft gewonnen. Maar als het vervolgens tussen Loon Lions en Den Helder gaat, dan is de stand 2-1 in het voordeel van Den Helder en wordt dat team tweede. Dat laatste gaat ook op als Binnenland verliest van Lekdetec.


Bij Loon Lions scoorde Katie Bussey zaterdagavond 19 punten, Tany Bröring 14 en Kim Hartman 10. Bij Den Helder blonk Sarah Curran uit met 21 punten en 12 rebounds.


De wedstrijd ging in de eerste helft grotendeels gelijk op, maar in de laatste minuten van het tweede kwart sloeg Den Helder een gaatje. De rust brak aan bij een stand van 38-30.


In de derde periode liep de thuisploeg uit naar een voorsprong van 57-44. Aan dat verschil veranderde in het laatste kwart weinig meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.