Loon Lions zet Jolly Jumpers eenvoudig aan de kant

Loon Lions won gisteravond in Tubbergen, zonder zich noemenswaardig in te spannen, met 44-77 van Jolly Jumpers. Dankzij deze overwinning behoudt het Landsmeerse team de 2e plaats. Met het oog op de play-offs en nog twee wedstrijden voor de boeg in de reguliere competitie was de winst belangrijk om deze plek te behouden.


Captain Tanya Bröring was met 15 punten topscorer. Katie Bussey volgde met 13 punten. Kim Hartman en Fieke Ligthart droegen ieder 12 punten bij.


Bij Jolly Jumpers kwam alleen Silke Heerts met 12 punten in de dubbele cijfers.


Tot de derde minuut waren de punten in sportcomplex De Vlaskoel schaars, 3 – 2. Mede door driepunters van achtereenvolgens Nadine Boesaart, Katie Bussey en Tanya Bröring liep Loon Lions met een 0 – 11 run vlot en eenvoudig weg van Jolly Jumpers, 3 – 13.  Het Tubbergse team probeerde nog wel tegen te stribbelen, maar de wedstrijd was eigenlijk na één kwart al gespeeld, 7 – 20.


Tot halverwege het tweede kwart bleef het verschil rond de vijftien punten hangen, 15 – 30. Een door Kim Hartman ingezette 0 – 17 run betekende de definitieve nekslag, 15 – 47. Jolly Jumpers hapte naar adem en de rust werd bereikt met de stand  17 – 47.


Tot de vijfde minuut van het derde kwart bleef Loon Lions zeer geconcentreerd spelen en bracht het verschil op veertig punten, 23 – 63. Vervolgens werden de teugels wat gevierd en kon Jolly Jumpers tien punten van het verschil afsnoepen, 36 – 66.


In het laatste kwart gebeurde, buiten de acht Tubbergse en elf Landsmeers punten, eigenlijk niet veel en hobbelde de wedstrijd naar de eindstand van 44 – 77.


 De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 16 maart om 19.00 uur in Den Helder. Tegenstander is dan het op nummer 5 staande Dozy BV Den Helder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.