Solar-systemen Grasshoppers wint Final Four


De finale van de Final Four 2019 ging tussen twee teams die aan elkaar gewaagd zijn, Solar-systemen Grasshoppers en Loon Lions. Dat leidde tot een buitengewoon spannende wedstrijd, met uiteindelijk een glorieuze winnaar: Solar-systemen Grasshoppers. Loon Lions domineerde grote delen van de wedstrijd, maar kwam in de laatste fase te kort. De landskampioen uit Katwijk won met 57-63.


Katie Bussey werd na afloop gekroond tot speelster van de wedstrijd. Ze mikte zeven driepunters raak en nam met 35 punten meer dan de helft van de Landsmeerse productie voor haar rekening. Een geweldige prestatie van de gedreven spelende Amerikaanse, maar de weinig evenwichtige verdeling van de scores binnen het team vormde zaterdagavond ook een zwakheid. Bussey kreeg een steeds strenger wordende bewaking, maar geen van de andere speelsters was in staat haar scorende rol over te nemen.Twee wedstrijden in twee dagen vormt een zware fysieke belasting, waartegen het jonge Katwijkse team uiteindelijk conditioneel wat beter opgewassen bleek. Dat toonde zich vooral in de laatste fase, toen Loon Lions een voorsprong van 10 punten uit handen gaf en zelf nog maar 6 punten scoorde terwijl Grasshoppers er 21 liet aantekenen. En de ploeg van coach Rick Driessen is inmiddels naast fysiek ook mentaal ijzersterk geworden.


Niettemin hadden de Lions het grootste deel van de wedstrijd de overhand, zeker aan de verdedigende kant. Coach Thijs Volmer vond na afloop dan ook dat ze een goede wedstrijd gespeeld hadden. Het verlies kwam daardoor des te harder aan bij de coach, die zichtbaar aangedaan was. “We deden het tot het laatste kwart uitstekend – met name Katie natuurlijk – en dat geeft het gevoel dat we meer hadden verdiend. Dit is behoorlijk balen. Maar Grasshoppers is een uitstekend team en uiteindelijk de terechte winnaar. We zullen ervoor moeten zorgen dat we tegen de tijd dat de play-offs beginnen in staat zijn een serie zware wedstrijden achter elkaar te spelen. Maar daarin heb ik vertrouwen.”Katie Bussey schoot binnen zes minuten drie driepunters binnen en scoorde de eerste 10 punten voor de Lions. Dat zorgde voor een kwartwinst van 12-11 nadat Grasshoppers een 3-11 voorsprong had genomen.


In de tweede periode begonnen ook andere Lions zich met scoren te bemoeien, terwijl de verdediging scherp en attent was. Het resultaat was een 33-27 Landsmeerse voorsprong met rust.


Drie nieuwe driepunters van Bussey in het derde kwart droegen bij een aan een 51-42 voorsprong bij aanvang van de laatste periode. Een 0-8 Katwijkse run maakte er vervolgens meteen weer een wedstrijd van. Tot de negende minuut bleef de wedstrijd min of meer in evenwicht, maar de moegestreden Lions kwamen in foutenlast, wisten niet meer te scoren en pakten ook nauwelijks nog rebounds. Waarna Grasshoppers in de laatste minuut met een score van Mia Hordijk en vrije worpen van Ingrid van der Plas en Fleur Kuijt de wedstrijd naar zich toe trok.  


Album

Final Four 2019 finale

Prijsuitreiking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.