Loon Lions en Solar-systemen Grasshoppers naar finale Final4

Loon Lions plaatste zich in de eerste wedstrijd van de avond voor de finale door te winnen van 4Consult/Binnenland (53 – 50). Datzelfde deed Solar-systemen Grasshoppers in de wedstrijd daarna door Lekdetec.nl eenvoudig en ruim aan de kant te zetten (99 – 55).
In een volgepakt Indoor Centrum Landsmeer moest Loon Lions na een sterke start en een ruime voorsprong van 18 punten (28 – 10 in de 5e minuut van het tweede kwart) nog alle zeilen in het laatste kwart bijzetten. In een zinderend slot, bij een 49 – 50 achterstand in de 8e minuut, werd de winst alsnog gepakt door eerst een score van Fieke Ligthart en Katie Bussey na een steal: 53 – 50.


Aan Landsmeerse zijde werd Fieke Ligthart topscorer met 18 punten.

Bij het team uit Barendrecht waren Jamailah Adams, Gabriëlle van den Bosch en Maxime Essenstam met respectievelijk 14, 14 en 10 punten de topscorers.In de tweede wedstrijd van de avond waren Solar-systemen Grasshoppers en Lekdetec.nl tot de vierde minuut van het eerste kwart aan elkaar gewaagd (9 – 9). Daarna gaf het team uit Katwijk vanachter de driepuntslijn gas en blies Lekdetec.nl de zaal uit (99 – 55).

Maar liefst vijf speelsters kwamen in de dubbele cijfers, te weten: Sonja Kuijt (23 punten, 5 driepunters), Ilse Kuijt (20 punten, 4 driepunters), Fleur Kuijt (14 punten, 2 driepunters), Noor Driessen (10 punten, 1 driepunter) en Mia Hordijk (eveneens 10 punten en 1 driepunter).


Bij Lekdetec.nl waren Lisanne de Jonge en Yfke Hoek ieder goed voor 14 punten.


De finale tussen Loon Lions en Solar-systemen Grasshoppers wordt vanavond om 20.00 uur in het Indoor Centrum Landsmeer gespeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.