Verlies in Katwijk


Loon Lions is er niet in geslaagd landskampioen Solar-systemen Grasshoppers in eigen huis een tweede nederlaag toe te brengen.


Het team uit Katwijk won met 63-53.


Tanya Bröring behaalde met 20 punten en 13 rebounds een indrukwekkende double-double, maar was de enige Landsmeerse speelster in de dubbele cijfers.


De uitblinksters van vorige wedstrijd, Katie Bussey en Fieke Ligthart, kwamen samen niet verder dan 9 punten. Het schotpercentage van het hele team was niet hoger dan 29 procent.


Hoewel de Lions er in slaagden om Grasshoppers op 63 punten en een schotpercentage van 31 procent te houden, wordt het dan toch lastig winnen.


Loon Lions keek al snel tegen een 20-6 achterstand aan en kon de rest van de wedstriijd niet meer aanhaken. Na het eerste kwart stond het 20-9.


Met rust was de marge nog wat groter, 31-19.


Tanya Bröring en Tessel van Dongen slaagden er in de derde periode in om de achterstand te verkleinen tot 6 punten, 36-30, maar bij de start van de vierde peiode bedroeg de achterstand 52-36.


Grasshoppers speelde de wedstrijd vervolgens geroutineerd uit, zonder de Lions nog een kans te geven een spectaculaire inhaalrace te starten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.