Fraaie winst op Den Helder

Door een 80-60 overwinning op Dozy Den Helder nestelde Loon Lions zich gisteravond weer iets vaster in de top-4 van de Vrouwen Basketball League. De toeschouwers in het goed gevulde Indoorcentrum Landsmeer zagen een uitstekend spelend Loon Lions, met zo nu en dan staaltjes van hogeschool-basketball.


Katie Bussey leidde de Lions met 24 punten. De Amerikaanse mikte vijf driepunters raak uit zeven schotpogingen. Fieke Ligthart volgde met 16 punten en 7 rebounds.


Bij Den Helder was Janiek van Veen de enige speelster die tot dubbele cijfers kwam.


Katie Bussey

Loon Lions overtroefde Den Helder op nagenoeg alle fronten. Rebounds (26 tegen 18), steals (15 tegen 3) en het aantal rake driepunters (11 tegen 4) waren de meest opvallende categorieën.


Coach Thijs Volmer toonde zich na afloop tevreden. “In de eerste helft lieten we verdedigend nog te veel steken vallen, maar na de rust deden we dat beter. Het moet allemaal nog wat automatischer gaan, zonder sturing vanaf de bank. Maar we boeken voortgang en speelden vandaag inderdaad een goede wedstrijd.”


Het verlies van Janine Guijt vond Volmer spijtig, maar niet onoverkomelijk. “We hebben een scorer minder, maar een kleinere rotatie heeft ook voordeel: speelsters maken meer minuten en komen beter in het wedstrijdritme. Het is natuurlijk wel zo dat je niet al te veel geblesseerden moet krijgen, maar ook met de huidige groep kunnen we ver komen.”


Vooral dankzij 13 punten van Katie Bussey in het eerste kwart bleef Loon Lions met 18-16 aan de goede kant van de stand, maar Den Helder bleef hinderlijk volgen.


Dat bleef zo in de tweede periode. Na vier geslaagde vrije worpen van Ella Bouman kwam Loon Lions in de zevende minuut op 35-26, maar met rust was de voorsprong weer geslonken tot 39-36.


Na rust ging bij Loon Lions de voet op het gaspedaal. Tot de vijfde minuut kon Den Helder het nog een beetje bijbenen, maar bij een stand van 50-45 leidde een driepunter van Tanya Bröring een 15-2 run in, die eindigde in een 65-47 Landsmeerse voorsprong en uiteindelijk een kwartstand van 65-51.


Fieke Ligthart

Het vierde kwart was een formaliteit. Katie Bussey maakte 70-53 met een Steph Curry-achtige step-back driepunter in traffic, zo’n anderhalve meter voor de driepuntslijn. Tessel van Dongen en Nadine Boesaart mikten vervolgens beiden ook nog een keer raak vanachter de boog, waarna Kim Hartman zorgde voor het grootste verschil in de wedstrijd, 78-55. De laatste vijf minuten werden vervolgens plichtmatig uitgespeeld.


Fotoalbum

Loon Lions vss Dozy Den Helder 12-1-2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.