Loon Lions bekert verder na Landsmeers onderonsje

In de strijd om de Carla de Liefde trofee speelden Loon Lions 1 en Landslake LIons 2 gisteravond tegen elkaar. Zoals verwacht eindigde het eerste team als overwinnaar, maar het kostte nog wel de nodige moeite.

Het tweede team, voornamelijk gevuld met jeugdig talent, maar ook met enige veteranen, maakte het de selectie van coach Thijs Volmer nog even lastig. Een fanatieke playing coach ging haar team voor: Molly McDowell, die liet zien dat ze het spelletje nog niet verleerd was.

Landgenoten Katie Bussey en Molly McDowell

Aan het einde van het eerste kwart stond het 19-12 in het voordeel van het tweede. Vervolgens kroop het eerste team naderbij en kwam even voor rust op voorsprong. De kleedkamers werden opgezocht bij een stand van 26-31.

In de tweede helft toonde Loon Lions zich oppermachtig, vooral dankzij een productief optreden van Janine Guijt, die leek niet te kunnen missen. Ze eindigde met 20 punten, waarvan 16 in de tweede helft.

Uiteindelijk eindigde het feestje – want dat wat het ook een beetje – in een stand van 47-72.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.