Loon Lions pakt de punten in Barendrecht


Een maand geleden in Landsmeer liep de eerste wedstrijd tegen 4Consult/Binnenland nog verkeerd af voor Loon Lions. Na een slecht derde kwart verloren de Landsmeerse vrouwen met 64-68.

 

Het tegenbezoek aan Barendrecht kende een vreugdevoller einde. Weer werd het 64-68, maar ditmaal keerden coach Thijs Volmer en zijn team met de winstpunten op zak huiswaarts.

 

 De Lions zijn daardoor weer goed aangesloten bij de top. Ze staan op gelijke voet met Lekdetec en op twee punten afstand van koplopers Binnenland en Solar-systemen Grasshoppers.

 

Janine Guijt (16 punten), Fieke Ligthart (16) en Tanya Bröring (15) trokken aanvallend de kar voor de Lions. Bröring pakte ook nog maar liefst 13 rebounds en liet dus een double-double aantekenen. Dat lukte Katie Bussey ook bijna. De Amerikaanse plukte 10 rebounds, maar kwam met 8 punten net iets tekort.

 

De wedstrijd was veertig minuten lang spannend. Binnenland komt op een 6-0 voorsprong dankzij onder meer twee scores van Eline Kasius, maar Loon Lions laat de thuisploeg niet verder weglopen. Het eerste kwart eindigt in een stand van 17-15.

 

De tweede periode is dan voor de Lions. In de vier minuten voor het rustsignaal scoort Janine Guijt 7 punten en zorgt ervoor dat haar team met een 25-29 voorsprong naar de kleedkamer gaat.

 

In het derde kwart blijven beide teams aan elkaar gewaagd. Bij aanvang van de laatste periode leidt Binnenland met een minieme marge, 48-47. Het blijft vervolgens nagelbijten op de tribune. Janine Guijt trekt na vier minuten de stand gelijk, 54-54, maar Eline Kasius en Lisa van den Adel brengen Binnenland in de volgende minuten op 62-54.

 

Met een marge van 8 punten lijkt het team uit Barendrecht dan op een zege af te stevenen, maar Lisa van den Adel verzuimt vanaf de vrije-worplijn het karwei af te maken. De veterane mist vier keer op rij, waarna Tanya Bröring met een driepunter twee minuten voor tijd de Lions op 63-62 zet.

 

Gabriëlle van den Bosch maakt dan nog 64-62 met een vrije worp, maar met nog 18 seconden op de klok mikt Katie Bussey een driepunter binnen en brengt de Lions toch weer aan de leiding: 64-65.

 

Na een geslaagde vrije worp van Janine Guyt (64-66) neemt de Barendrechtse coach Joost van Rangelrooy met nog 12 seconden een time-out. Een fout van Zera Butter zet vervolgens Tanya Bröring op de vrije-worplijn en de Landsmeerse aanvoerder faalt niet.

 

De wedstrijdpunten gaan naar Landsmeer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.