Lions vechten zich naar winst

 

Het werd zaterdagavond tegen het einde nog spannend in het Indoorcentrum Landsmeer. Loon Lions stond een groot deel van de wedstrijd op voorsprong, maar in de tweede helft smolt deze langzaam weg en moesten de Lions vechten voor hun leven. Uiteindelijk werd het 74-69 en hield het Landsmeerse team de punten in huis.

 

Katie Bussey en Fieke Ligthart leidden de Lions met elk 17 punten. Bussey trok bovendien nog 9 rebounds naar beneden en miste dus op een haar na een double-double. Tanya Bröring droeg 14 punten bij en Roos Hof 10.

 

Coach ThijsVolmer vond dat zijn team in de eerste helft een prima wedstrijd speelde, maar zag het in het derde kwart misgaan. Een voorsprong van 12 punten verdween als sneeuw voor de zon.

 

 

 

“Lekdetec ging over op een ander aanvalsspelletje en daar reageerden wij niet goed op”, aldus de Landsmeerse coach. “Idealiter zouden we dat in het veld moeten lezen en onze verdediging aanpassen. Misschien had ik een time-out moeten nemen, maar aanvallend bleven we scoren en het is ook fijn om de slotfase nog over time-outs te kunnen beschikken. Het is een beslissing die je neemt op zo’n moment. Ik moet nog eens nadenken of het wel de goede was.”

 

Die time-outs bleken in het vierde kwart inderdaad nodig. Volmer: “Ja, nu wel, al gebeurde daarin niet veel bijzonders. Back to the basics, was de boodschap. Gelukkig herstelden we ons in de laatste minuten uitstekend, we toonden veel veerkracht en vechtlust. De punten zijn binnen. Over het geheel genomen hebben we het goed gedaan.”

 

Tanya Bröring en Fieke Ligthart domineerden het eerste kwart. De sinds woensdag ex-international Bröring mikte in de zesde minuut haar tweede driepunter binnen en zette haar team op 13-4. Daarna kwam Lekdetec wat beter op gang en beperkte de achterstand tot 19-15 na het kwart.

 

 

 

In de tweede periode bouwden de Lions de marge uit tot in de dubbele cijfers, maar Lekdetec hield dankzij onder meer driepunters van Anne van Vlijmen en Nanneke Vissers de schade nog redelijk beperkt: 38-29 met rust.

 

Katie Bussey zette in de derde periode met een van haar drie driepunters de Lions op een voorsprong van 12 punten, 45-33. Een time-out van coach Daan de Heus bracht het team uit Bemmel vervolgens weer in de wedstrijd. De voorsprong van Loon Lions werd langzaam kleiner.

 

Het derde kwart eindigde nog in Landsmeers voordeel met 54-49, maar de Amerikaanse Cornelia Fondren en Lisanne de Jonge zorgden voor een ommekeer in de wedstrijd. Met nog drie minuten op de klok waren de kansen gekeerd en had Lekdetec een 60-63voorsprong.

 

 

Maar de Lions gaven zich niet gewonnen. Na een time-out van coach Volmer volgde een 8-0 Landsmeerse run, met een driepunter van Katie Bussey en scores van Fieke Ligthart en Janine Guijt. Daardoor leidde Loon Lions met 68-63 terwijl er nog een ruime minuut te spelen was. Het werd nog 70-69, maar na een onsportieve fout van Cornelia Fondren en 13 seconden op de klok benutte Tanya Bröring haar vrijeworpen feilloos en kregen de Lions balbezit.

 

Een fout op KatieBussey was vervolgens goed besteed aan de Amerikaanse, die evenmin faalde op de vrije-worplijn. Het resultaat was een 74-69 Landsmeerse overwinning.

Fotoalbum (klik op het plaatje)

Loon Lions vs Lekdetec 24-11-2018

1 thought on “Lions vechten zich naar winst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.