Tanya zwaait af als international

Met een staande staande ovatie namen de Oranje-fans woensdagavond afscheid van Tanya Bröring. De team-captain van de Orange Angels vierde haar vertrek met een fraaie overwinning. Nederland was met 89-68 te sterk voor Bulgarije.


Tanya werd door coach Hakim Salem met nog 1 minuut op de klok naar de kant gehaald voor een afscheidsapplaus. Ze speelde haar 152ste en laatste wedstrijd voor Oranje. Haar eerste wedstrijd speelde ze op 19 mei 2002.

 

Slechts drie speelsters verzamelden meer caps: Anita Blangé, Carla de Liefde en Lia van Reemst. En dat is een mooi rijtje basketball-groten om tussen te verkeren.

 

Loon Lions was goed vertegenwoordigd woensdagavond

 

Tanya is nu 33 en vindt dat het tijd wordt voor een volgende  fase in haar leven. Het niveau kan ze nog steeds makkelijk aan, weten wij in Landsmeer ook, maar haar maatschappelijke carrière als sport-scientist bij de vrouwen van Ajax vraagt veel tijd. Bij Loon Lions zal ze nog steeds te bewonderen zijn.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.