Herstel van Lions tegen landskampioen

 

Een uitzonderlijk zware week eindigde voor Loon Lions toch nog met een lichtpuntje. Twee onnodige verliezen tegen Den Helder en Binnenland op zondag en woensdag drukten de stemming in het Landsmeerse kamp. Maar zaterdagavond volgde de ontlading na een zwaar bevochten 67-66 overwinning op landskampioen Solar-systemen Grasshoppers. Het Indoorcentrum Landsmeer was ineens weer in feeststemming.

 

“Inderdaad wel lekker om deze te winnen”, vond coach Thijs Volmer. “Al zijn de gevoelens een beetje gemixt, omdat we die wedstrijden tegen de andere twee topploegen eigenlijk ook hadden moeten en kunnen winnen. Ook vanavond speelden we geen perfecte wedstrijd trouwens. Aanvallend schoten we een toch wat magere 35% en we moeten echt nog werken aan onze rebound. Maar verdedigend deden we het goed en dat maakte de wedstrijd.”

 

 

Het scoringswerk was dit keer keurig verdeeld onder de Lions. Fieke Ligthart (15), Tanya Bröring(14), Roos Hof (13) en Katie Bussey (12) eindigden in de dubbele cijfers. Aanvoerder Bröring pakte bovendien 7 rebounds en deelde 4 assists uit. Al haar punten scoorde ze in de tweede helft.

 

Loon Lions gaat veelbelovend van start. Zeven punten van Katie Bussey helpen de Lions aan een 9-0 voorsprong en het eerste kwart eindigt in een stand van 21-9. Een 0-11 run van Grasshoppers in de tweede periode brengt het team uit Katwijk echter weer langszij. Met rust is er dan nog slechts een miniem Landsmeers voordeel: 37-36.

 

Na rust neemt Grasshoppers de leiding even over, maar na een time-out van coach Volmer brengen Tanya Bröring en Fieke Ligthart Loon Lions weer aan de goede kant van de score.

 

Als laatste periode aanbreekt staat het 54-51 en wordt het nagelbijten op de Landsmeerse tribune. Bij een stand van 67-65 en nog 16 seconden op de klok mag Ilse Kuijt vrije worpen nemen voor Grasshoppers. Ze mist er een en dan staat het 67-66.

 

Een time-out later neemt Loon Lions in en maakt Grasshoppers een fout op Fieke Ligthart, met het gewenste resultaat: de topscorer in de wedstrijd mist twee vrije worpen en de Katwijksen hebben dan nog voldoende tijd voor een winnende schotpoging. Maar tot opluchting van alles wat Landsmeer is, komt het niet zover. Loon Lions houdt de verdediging potdicht, maakt geen fouten en brengt de landskampioen zijn eerste nederlaag van het seizoen toe.

 

Fotoalbum (klik op de foto)

Loon Lions vs Grasshop 10-11-2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.